Auto

Furtunul lui Felipe

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Massa a plecat de la boxe cu furtunul de alimentare înfipt în monopost. Alonso a cîştigat cursa, iar Hamilton s-a distanţat în clasament

"Voi scrie istorie în Singapore", declara Felipe Massa înainte de cursă. Brazilianul s-a ţinut de cuvînt numai că lumea îşi va aduce aminte doar de faptul că a plecat în cursă cu furtunul de alimentare la el.

Pilotul lui Ferrari, oprit pentru alimentare, a demarat în trombă, probabil după ce primise, eronat, undă verde de la mecanicii săi. Ghinion fantastic pentru că furtunul rămăsese înfipt în continuare în monopostul său. S-a oprit după cîţiva metri, timp în care unul dintre oamenii săi, lovit de acelaşi furtun, s-a ridicat după asfalt. Massa a pierdut mult timp, iar visul său să scrie istorie în prima cursă desfăşurată vreodată în nocturnă s-a spulberat.

Massa nu pare un tip norocos. La începutul lui august, conducea la Hungaroring şi se pregătea să vadă steagul victoriei. Motorul i-a cedat şi a pierdut. Acum, cînd era la doar un punct de Hamilton în clasament, oamenii lui Ferrari au gafat, iar Felipe a pierdut din nou.

Nocturna şi circuitul stradal din Singapore i-a priit în cele din urmă lui Fernando Alonso, spaniolul care anul acesta n-a avut parte la Renault de o maşină ca lumea. A plecat de pe poziţia 15 la grilă din cauza faptului că motorul i-a cedat în calificări. Asta după ce în antrenamente, spaniolul arătase o formă de zile mari.

Cu 11 tururi înainte de final, ordinea era următoarea: Alonso, surpriza Rosberg, Raikkonen şi Hamilton, britanicul reuşind o cursă nebunească pentru a prinde podiumul. L-a prins în cele din urmă. A cîştigat Alonso într-o cursă nebunească, garnisită cu de toate, inclusiv lucşi şi accidente tragi-comice.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.