Liga Campionilor

Scolari: "Dacă ne bate Clujul?"

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Managerul lui Chelsea e îngrijorat de ameninţarea CFR: "Putem fi în pericol dacă pierdem în România"

Chelsea este lider în Premier League, după 2-0 în deplasare cu Stoke City, dar managerul Felipe Scolari nu este atît de liniştit înaintea meciului cu CFR, :O din Champions League. Brazilianul în vîrstă de 59 de ani, fost selecţioner al Portugaliei, a urmărit pe DVD mai multe partide ale feroviarilor şi îşi atenţionează jucătorii.

"Cu Bordeaux, la 4-0, a fost o experienţă plăcută, însă la Cluj va fi complet diferit". De ce? "Am multe informaţii despre această echipă, pentru că are în lot 11 portughezi, ştiu ce spun. Le-am zis deja băieţilor mei la ce să se aştepte, nu va fi deloc o plimbare în România". Obiectivul lui Scolari e clar. "Să încercăm să cîştigăm, deşi realizez că nu va fi uşor. Totuşi, dacă vom lua încă trei puncte vom fi într-o poziţie foarte bună".

"Avertisment"
El a pus o întrebare şi tot el a răspuns. "Dacă ne bate Clujul? Atunci situaţia noastră ar fi dintr-o dată mai dificilă, fiindcă CFR va mai avea două jocuri acasă. Şi am văzut-o la Roma! Cluj poate învinge şi în deplasare şi Chelsea e în pericol!".

Acelaşi Scolari declara după acel 2-1 al CFR-ului pe "Olimpico": "Clujul ne-a dat un mare avertisment pentru viitoarea partidă din Ligă. Să nu subestimăm această formaţie! Roma a făcut-o!".

CHELSEA: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, Ashley Cole - Lampard, Mikel, Ballack (89 Paulo Ferreira) - S. Kalou (46 Anelka), Drogba (73 Belletti), Malouda. Antr. L. F. Scolari

"Afară! Te uiţi doar la fotbal"
Scolari a petrecut mai multe ore acasă disecînd jocul lui CFR pe DVD-uri, ceea ce a adus-o pe soţia sa în pragul disperării. "Olga se simte ca o văduvă a fotbalului", a povestit managerul lui Chelsea. "Uneori, văzîndu-mă atît de prins în studierea adversarilor pe înregistrările video, îi vine să urle la mine: «Afară! Te uiţi doar la fotbal»". Scolari a explicat: "Ei nu-i place fotbalul, dar sîntem căsătoriţi de 35 de ani. Mă uit zilnic la meciuri la televizor sau pe DVD, asta e viaţa de antrenor. Nu mă plictisesc niciodată, fiecare zi e diferită".

"Teroarea din Transilvania"
Sunday Times le cere albaştrilor să nu ignore un jucător de la Cluj: Emanuel Culio. "Nu-l scăpaţi din ochi pe Culio! El e noua teroare din Transilvania", s-a scris în ediţia de duminică a cotidianului The Times, care a realizat un miniinterviu cu argentinianul. "Nu contează că e Chelsea, se joacă tot 11 la 11. Să fim atenţi, pentru că a fost multă euforie după Roma", a afirmat Culio, care îl apreciază pe antrenorul Trombetta: "Citeşte perfect partidele. Pe «Olimpico» ne-a zis că ambii fundaşi centrali ai Romei ies în acelaşi timp şi trebuie să profităm de spaţiile create. Aşa a fost".

"Aer misterios"
Săptămînalul britanic are o descriere specială pentru clubul vişiniu. "Ca toate poveştile despre Transilvania, şi cea a lui CFR are un aer misterios", a comentat Sunday Times, completînd: "Povestea sa are şi momente de şoc şi chiar o eroină nedumerită la sfîrşitul primului meci de la Roma, pe Rosella Sensi, ce părea că s-ar fi trezit dintr-un vis în care Bela Lugosi stătea lîngă ea". Lugosi a fost un mare actor maghiar care a jucat rolul Contelui Dracula.

"Sperăm să supravieţuim călătoriei într-un relativ necunoscut în prima vizită din istorie în Transilvania"
site-ul lui Chelsea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.