Campionate

Meci intrerupt la Barcelona

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Derbyul catalan a fost stricat de arbitru şi de fanii "blaugrana", incidentele provocate de ultimii întrerupînd jocul 10 minute

FC Barcelona a fost mai bună şi s-a impus în duelul local cu Espanol, 2-1. Scenariul după care s-au desfăşurat ostilităţile a fost însă lamentabil. La acest lucru a contribuit în special arbitrul Luis Medina Cantalejo. Arbitrul spaniol a luat multe hotărîri eronate ce-au dezavantajat ambele formaţii. Prima greşeală majoră a comis-o în minutul 20, cînd a validat golul înscris de Espanol, deşi fusese fault evident la portarul Valdes. A lovit şi în gazde la finalul primei părţi, prin eliminarea absurdă a lui Nene.
Seria de decizii hilare a produs iritare. Grupul de ultraşi ai Barcelonei, numiţi "Boixos Nois" - interzişi în "Camp Nou, nu şi în deplasări, unde fac ravagii -, nu şi-au putut stăpîni nervii. Neintimidaţi de prezenţa poliţiei, ei au început, în minutul 68, să arunce cu rachete, petarde şi fumigene în zona fanilor lui Espanol. Aceştia s-au ferit de proiectile, apoi şi-au abandonat furioşi locurile şi au atacat oamenii de ordine, inclusiv cu o poartă de acces. Incidentele l-au obligat pe Medina Cantalejo să întrerupă meciul. "Mi-a fost frică", a admis puştiul Bojan Krkici.
Pauza forţată a durat circa 10 minute. Reluarea a adus egalarea semnată de Henry, dar finalul l-a marcat tot arbitrul printr-o nouă măsură discutabilă. În minutul 97 a dictat uşor penalty pentru Barca, fructificat de Messi. Concluzia, în "Sport": "A fost un meci de uitat".
Foto
"Ceea ce au făcut fanii Barcelonei reprezintă o ruşine pentru fotbal", a scris presa catalană
Foto: Reuters

"Arbitrajul a fost dezastruos. A făcut rău ambelor formaţii. E scandalos! Campionatul se prostituează cu aceşti arbitri"
Daniel Sanchez Llibre, preşedinte Espanol

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.