Handbal

Dezamăgită de Braşov, laudă Vîlcea!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mariana Tîrcă, fosta antrenoare a Rulmentului, spune că se aştepta la altă prestaţie din partea braşovencelor, dar a remarcat doar jocul Oltchimului

În faţa televizorului, Mariana Tîrcă spune că a văzut deconectată derbyul de Liga Campionilor dintre Oltchim şi Rulmentul. Antrenoarea care în trecut a pregătit atît Vîlcea, cît şi Braşovul a notat plusurile şi minusurile fiecărei echipe, considerînd victoria vîlcencelor mai mult decît meritată.

"Pe teren o singură echipă: Oltchim"

- Mariana, cum ţi s-a părut derbyul Oltchim-Braşov?
- Sincer, mă aşteptam la altceva. Credeam că va fi un meci echilibrat, care se va decide pe final. Aşa am judecat eu prin prisma loturilor, a transferurilor făcute de Rulmentul în ultimul timp. Pe teren a fost însă o singură echipă, Oltchim!

- La ce a fost Oltchim superioară?
- La toate capitolele. În primul rînd în apărare. Nu vreau să înţeleagă lumea că sînt invidioasă, dar la Rulmentul apărarea era arma numărul unu. ;) Oltchim a făcut ce a vrut, a marcat pe contraatac ca niciodată. Şi în atac tot Vîlcea a fost la înălţime.

- Rulmentul a adus jucătoare de mare valoare în vară. Nu au avut timp să se integreze?
- Eu nu cred că acesta e motivul. A adus jucătoare de echipă naţională, nu handbaliste care acum învaţă să stea în teren. Handbalul se joacă la fel peste tot. La Oltchim am văzut faze lucrate, una chiar mi-am notat-o, am revăzut-o. Nu am mai văzut-o pînă acum la nici o echipă.

- La Braşov nu ai remarcat nimic?
- Din nefericire, nu. Nu e treaba mea să fac analize, dar degeaba ai adus cel mai bun pivot din lume, dacă nu e jucat. Pînă nu a intrat Carmen Amariei pe teren, Ionela Gîlcă nu a primit vreo minge. Individual, jucătoarele celor două echipe sînt apropiate valoric. Aş spune chiar că Rulmentul e peste Vîlcea un pic. Dar asta nu s-a văzut. :O

Rimanici e un antrenor spontan

- Concluzia e că Herbert Muller a pierdut duelul cu Ivica Rimanici?
- Nu vreau să spun asta. Eu am văzut un singur meci. Oricum, pe Rimanici îl cunosc mai bine, am lucrat un an cu el la Podravka în Croaţia. E un superantrenor. Toţi m-au acuzat că intensitatea antrenamentelor mele la Braşov era prea mare, ceream prea mult jucătoarelor. Întrebaţi jucătoarele de la Vîlcea cum lucrează Rimanici şi o să vedeţi că nu e nici o diferenţă.

- A cerut time-out doar ca să-şi felicite jucătoarele şi s-a apucat să cînte. Ai văzut?
- Sigur, el e un antrenor spontan, îi place să creeze. E serios însă cînd e vorba de treabă. Pun pariu că Vîlcea o să se apere în viitor avansat şi că va creşte mult în joc. Tehnicienii sîrbi au apărarea în sînge, le place.

- Şi la Braşov nu ţi-a plăcut nimic?
- Doar Carmen Amariei şi Gîlcă s-au ridicat la nivelul jucătoarelor de la Vîlcea. A, şi Spirova. Luminiţa Huţupan Dinu a închis poarta Oltchimului, dar şi Spirova a apărat bine. Ea nu a avut în faţă apărarea Oltchimului.

Curtată de Bacău
Mariana Tîrcă nu se gîndeşte să se întoarcă pe banca tehnică a vreunei echipe pentru moment. "Mai vreau să stau acasă. Fiica mea a început şcoala, am lecţii de făcut", glumeşte antrenoarea. Totuşi, primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a întîlnit vineri cu fosta mare jucătoare şi i-a propus să preia Ştiinţa Bacău, echipă care vrea în acest sezon să promoveze în prima ligă. Stavarache i-a promis Marianei că va avea tot sprijinul său pentru a face din Bacău o echipă de top. "Am fost la Bacău doar ca să-mi iau diploma de la facultate. Nu am discutat de handbal. Bacăul e la inima mea, am jucat acolo, dar nu mai vreau să iau decizii cu sufletul", a subliniat Tîrcă. (Cătălin Barzaghideanu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.