Liga Campionilor

Superapărare, atac timid

Articol de Ionuţ Iordache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gazeta vă decriptează evoluţiile roş-albaştrilor din două perspective: a cotidianului Gazzetta dello Sport şi a firmei de monitorizare DSP

Pentru o evaluare cît mai obiectivă a jocului prestat de elevii lui Lăcătuş marţi seara, Gazeta Sporturilor a apelat la "ajutorul" a două surse cît se poate de imparţiale: celebrul ziar Gazzetta dello Sport şi firma Digital Soccer Project. Notele şi caracterizările ziariştilor italieni, dar şi monitorizările DSP dau verdictul cît se poate de clar. Steaua a avut pe "Artemio Franchi" o defensivă extraordinară, dar a suferit în atac, în principal din cauza lipsei de curaj.

Zapata - 6,5
"Prin noroc sau prin curaj, a salvat tot ce era de salvat"

- 3 şuturi din cele 4 trase pe poartă de italieni au fost scoase de portarul columbian. A fost salvat o dată şi de bară la lovitura liberă executată de Mutu în minutul 67.

Ogăraru - 6
"A avut o sarcină grea, să-l blocheze pe Mutu, lucru pe care l-a reuşit cu brio"

- 10 intercepţii a bifat adversarul direct al lui Mutu. Dacă în defensivă şi-a făcut bine treaba, ajutat fiind şi de Nicoliţă, în atac nu a contat, avînd o singură centrare, şi aceea defectuoasă.

D. Doian - 6
"La început a avut probleme cu Gilardino, apoi nu l-a mai scăpat din vedere"

- 30 de intercepţii a izbutit "Goe", 7 fiind din săritură. Şi-a pus de două ori colegii pe contraatac prin două pase lungi de calitate.

Ghionea - 6
"Fundaş central de , cu un joc aerian de calitate"

- 14 recuperări efective a reuşit Ghionea, fiind de netrecut în centrul apărării. A pierdut puţine baloane, doar 12, şi a comis numai două faulturi.

Petre Marin - 6
"În prima repriză Santana l-a pus în dificultate, în cea de-a doua şi-a revenit"

- 14 recuperări a reuşit veteranul Stelei. Nu a contat deloc în atac şi a fost depăşit în mai multe rînduri de adversarul direct, Santana.

Mirel Rădoi - 6,5
"Regizorul şi recordmanul Stelei. Foarte puţine indecizii"

- 14 recuperări a strîns căpitanul Stelei în cele 90 de minute, revenirea sa în primul unsprezece dînd siguranţă la mijlocul terenului. A tras un singur şut, care nu a prins cadrul porţii.

Lovin - 6
"Evoluţie solidă, deşi a fost nevoit să-i blocheze pe Almiron şi pe Felipe Melo"

- 13 acţiuni ale italienilor a stopat Lovin, sub media sa din acest sezon (21). În schimb, a pierdut puţine baloane şi a tras unul din cele 7 şuturi pe poartă ale Stelei.

Nicoliţă - 6
"I-a dominat pe Vargas şi pe Montolivo, dar fără a reuşi mare lucru"

- 15 adversari a depăşit Bănel, fiind primul dintre stelişti la acest capitol.

Dayro Moreno - 6,5
"Anarhic, a alergat cînd pe stînga, cînd pe dreapta. A creat totuşi destule probleme Fiorentinei"

- 0 este cifra aflată în dreptul său la toţi parametrii din atac: şuturi, ocazii create şi pase filtrante. Şi-a depăşit adversarii doar în 5 situaţii.

Semedo - 7
"A început pe stînga, dar a schimbat flancul deseori. L-a făcut pe Jorgensen să fie penibil. Dacă Frey nu salva miraculos, putea să şi înscrie"

- 3 ocazii mari de gol a irosit portughezul. A pierdut multe mingi, 23 din 34 jucate.

B. Stancu - 5
"În prima repriză s-a văzut puţin în joc, în a doua deloc"

- 1 adversar a depăşit atacantul de 21 de ani al Stelei în cele 79 de minute jucate. La fel ca şi Dayro, nu s-a văzut în atac: nu a tras nici un şut şi nu a creat nici o ocazie pentru colegii săi

Szekely - 6
"A intrat rapid în joc şi a avut o mare ocazie, printr-un şut de la distanţă"

- 1 şut periculos a tras fostul gălăţean în cele 18 minute jucate. În rest, a mai atins balonul doar de 3 ori.

Tiago Gomes şi Kapetanos au jucat prea puţin pentru a fi caracterizaţi.

Mutu - 6
"Are încă probleme la cot, dar s-a implicat serios în joc. A şutat des, a avut şi o bară. A fost fluierat de fanii români, dar asta nu l-a făcut să dispară din meci. Totuşi, vîrful de formă e încă departe"

- 7 şuturi la poartă a tras atacantul echipei noastre naţionale, cele mai multe dintre toţi jucătorii de pe teren. Şi-a depăşit doar în două situaţii adversarul direct şi a pierdut 21 de baloane din 32 jucate.

5,80 e media notelor primite de jucătorii italieni în Gazzetta dello Sport

6,12 e media notelor primite de jucătorii români în Gazzetta dello Sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.