Liga Campionilor

Steaua, cînd iei un golgeter?

Articol de Dan Udrea, Daniel Şendre  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De peste 5 ani, roş-albaştrii n-au mai dat golgeterul României, lucru nemaiîntîlnit în ultimii 30 de ani ai clubului din Ghencea

Doar un procent de 9,3 la sută din echipele participante în acest sezon al Champions League n-au reuşit să marcheze după primele 180 de minute ale fazei grupelor. Printre ele şi Steaua. "N-avem atacant, asta ne lipseşte", e concluzia lui Gigi Becali.

Nici un Piţurcă II
Criza ofensivă a roş-albaştrilor în Europa îşi poate găsi explicaţia şi în faptul că de mai bine de 5 ani, Steaua nu a mai oferit golgeterul campionatului României, :O mai precis din sezonul 2002-2003, de cînd Claudiu Răducanu s-a clasat pe primul loc în topul puncherilor cu 21 de reuşite. În ultimii aproape 30 de ani, Steaua n-a avut o secetă atît de mare la nivelul golgeterilor şi a propus mereu nume importante de oameni de gol: Iordănescu, Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Balint, Vlădoiu sau Sabin Ilie.

Gigi vrea alt atacant: "Îl voi lua la iarnă"
Meciul cu Fiorentina l-a convins pe Gigi Becali că are nevoie de un om de gol. "Aştept pauza de iarnă şi voi aduce un atacant de valoare. Sînt dispus să dau şi 3-4 milioane, numai să iau un vîrf adevărat, că altfel nu se mai poate", i-a anunţat Becali pe oamenii din club. Primul pe listă e argentinianul Fabbiani, jucător care aparţine de CFR, dar care a fost împrumutat la Newell's, în prima ligă din Argentina.

Dică, ultimul om de gol
În anii trecuţi, singurul fotbalist al Stelei care a însemnat ceva în ofensivă s-a numit Nicolae Dică. Deşi a fost în fiecare din cei 4 ani în care a evoluat în Ghencea cel mai bun marcator al roş-albaştrilor, el n-a cîştigat niciodată titlul de golgeter în Liga I. Mai mult, după ce l-a vîndut la Catania pentru două milioane, Gigi Becali l-a ironizat: "Îmi pare rău de Dică de nu mai pot, atît de rău îmi pare, că l-am dat în rate de cîte 50.000".

2 goluri marcate pe meci e media Stelei în actualul sezon al Ligii I, adică 18 goluri în 9 partide

0 goluri marcate e media Stelei la meciurile din grupele Champions League

"Cînd joci atacant la Steaua, n-ai voie să marchezi sub 25 de goluri pe sezon. De un astfel de atacant are nevoie Steua, nu de unul care să înscrie o dată la 4-5 etape"
Gheorghe Constantin, fost atacant Steaua


"Steaua n-a mai avut un atacant adevărat, care să marcheze în mod constant de pe vremea cînd în ofensivă juca Victor Piţurcă"
Adrian Bumbescu, fost fundaş Steaua


"S-a văzut şi cu Fiorentina că Steaua nu a avut un atacant de valoare. Trebuie să-l găsească pentru că fără el şi Dayro şi Bogdan Stancu nu dau randament"
Anghel Iordănescu, fost atacant Steaua


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.