Liga 1

"Dinamo e ODIHNITĂ, dar SLABĂ"

Articol de Dan Udrea  —  sâmbătă, 04 octombrie 2008

Patronul Stelei susţine că trupa lui Rednic va fi avantajată de programul lejer al jocurilor, după eliminarea din UEFA, însă crede că nivelul lui Dinamo e mult sub al Stelei


Gigi Becali a reacţionat ieri la eşecul lui Dinamo în Europa şi a discutat despre teoria pe care susţinut-o multe persoane importante din fotbalul românesc: "Dinamo devine favorită la titlu pentru că va avea un program lejer. Va juca o dată la 7 zile".

1. "N-am emoţii cu Dinamo"
"Mulţi mi-au spus şi mie acest lucru, însă chiar dacă dinamoviştii vor fi odihniţi, vor fi la fel ca în returul cu NEC, adică slabi. Nu-mi fac nici un fel de probleme cu ei, chiar şi în condiţiile în care va trebui să-i întîlnim la 3 zile înainte sau după vreun meci de Champions League", a spus Becali.

2. "E greu în Europa fără Corpodean"
"L-am sunat pe Borcea ca să rîd de el, dar e plecat în străinătate şi nu mi-a răspuns. Voiam să-i spun că pentru a reuşi în Europa trebuie să ai echipă şi inimă de leu, ca Gigi Becali. Mai voiam să-i transmit că e greu în Europa fără Corpodean, acum se vede foarte bine", a atacat patronul roş-albaştrilor.

3. "Cînd vor ajunge la nivelul Stelei? Niciodată"
Becali a continuat pe aceeaşi linie şi le-a transmis un mesaj şefilor din "Groapă": "Nu ştiu dacă înţeleg ei asta, nici nu mă interesează, însă niciodată nu vor putea ajunge la nivelul Stelei. La ce a făcut Steaua în Europa, la investiţiile făcute, la lotul de jucători, la tot. Sîntem mult prea departe faţă de ei din toate punctele de vedere".


"Obiectivul numărul 1 al lui Dinamo e titlul de campioană. Aşa a fost şi înaintea returului cu NEC, aşa e şi acum, după. Ţinta e campionatul şi-l vom lua!"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo


Minimum 4 meciuri mai mult
Din acest moment şi pînă la finalul lui 2008, Steaua va avea cel puţin 4 meciuri mai mult decît Dinamo. Adică atîtea partide cîte mai are de jucat trupa lui Lăcătuş în grupa F a Champions League. Cum din Cupa României se vor disputa două faze în această toamnă, ar putea fi vorba chiar de 5 jocuri mai mult, dacă roş-albaştrii trec de "16"-imi, iar Dinamo e eliminată.

13 meciuri oficiale a disputat Steaua pînă acum în sezonul 2008-2009, spre deosebire de doar 11 ale rivalei din Ştefan cel Mare

Luna noiembrie va fi decisivă
Duelul dur care se anunţă pentru titlul de campioană între Steaua şi Dinamo va avea punctul culminant în luna noiembrie. Pe lîngă faptul că atunci e programată şi disputa directă, roş-albaştrii au un program infernal, cu nu mai puţin de 8 jocuri în 30 de zile şi toate numai derby-uri. În schimb, Dinamo va avea un program mai uşor în Liga 1 şi se va odihni în mijlocurile de săptămînă în care Steaua va întîlni pe Lyon şi pe Bayern.


Becali iese la atac:

"Fără Steaua, România e apă chioară"

Patronul vicecampioanei a lansat ieri un atac şi asupra mai multor patroni care au cerut ca Steaua să fie retrogradată în urma "Cazului Valiza". Ţinte? Marian Iancu şi Adrian Porumboiu. «Ce mai făceaţi dacă Steaua era trimisă în liga secundă? V-aţi fi uitat la bec!» Fără Steaua, fotbalul românesc e apă chioară’”.


Gigi Becali despre echipele româneşti în cupele europene:

CFR
"E o echipa puternică, mai ales din punct de vedere fizic. Are patru puncte şi şanse mari de calificare în primăvara europeană. La Cluj sînt jucători valoroşi, iar Trombetta a făcut cîteva mutări inspirate. Cea mai tare e că l-a reinventat pe Gabi Mureşan. Vor mai face puncte în această grupă"

Dinamo
"Nu m-a surprins eliminarea lui Dinamo, ce şanse aveau ei? Se aşteptau să treacă, dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din tîrg"

Rapid
"Taher e prietenul meu. I-am spus: . El a zis: . După returul cu Wolfsburg, l-am sunat din nou: «Ţi-am spus eu... Acum ar fi bine să-l aduci pe Mircea Lucescu sau pe Răzvan. Asta e o mutare bună, pentru că sînt iubiţi în Giuleşti. A doua mutare e să rezolvi problema cu Dani Coman şi să-l readuci la echipă»"

Vaslui
"Jucătorii Vasluiului şi-au dat viaţa pe teren. Au vrut mult să se califice şi îmi era milă de ei. Am zis că ce treabă am eu, pînă la urmă, cu Porumboiu? Pe mine mă interesează jucătorii. S-au dăruit exemplar cu Slavia"

Unirea Urziceni
"Mi-a părut rău şi de Unirea Urziceni, pentru că sînt prieten bun cu patronul lor, Dumitru Bucşaru"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.