Handbal

În grafic!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rulmentul Braşov a învins ieri campioana Poloniei, SPR Lublin, dar meciul decisiv e azi, contra danezelor de la Ikast


Vicecampioana României mai are doar un pas pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. E însă şi cel mai dificil! În grupa de calificare de la Ikast, Rulmentul Braşov a obţinut două victorii în primele două zile.

După ce vineri a trecut cu 30-21 de SKP Bratislava, campioana Poloniei, ieri ardelencele au învins cu 42-37 pe SPR Lublin. Rulmentul a făcut o primă repriză excelentă în care şi-a asigurat practic victoria. "La pauză era 25-17, un scor cu care se încheie alte meciuri. Sînt mulţumit, mingea a circulat bine, s-a văzut o creştere de formă. Aşa îmi doresc să joace mereu fetele", a declarat antrenorul Herbert Muller. În partea a doua Braşovul a scăzut ritmul, dar nu a avut emoţii. :D "Am făcut schimbări, dar victoria nu a fost în nici un moment în pericol", a adăugat Muller. Au marcat pentru Braşov: Simona Gogîrlă 9 goluri, Alexandrina Barbosa 9, Ionela Stanca 9, Carmen Amariei 6, Lidja Horvath 4, Miriam Simakova 3, Nicoleta Alexandrescu 1 şi Cristina Nicolae 1.

Azi, Rulmentul o va întîlni, de la ora 17:00, pe Ikast, echipa gazdă, care a acumulat şi ea două succese: 44-31 cu Lublin şi 38-29 cu Bratislava. "Ikast are prima şansă, evoluează pe teren propriu, dar trebuie să avem încredere. Să fim mai agresive în apărare şi constante în atac şi ne-am putea califica", ;) crede antrenorul Herbert Muller.


Lot experimentat
Chiar dacă nu a acces pînă acum în grupele Ligii Campionilor, Rulmentul Braşov are în lot jucătoare cu multe meciuri în cea mai importantă competiţie. ;) Amariei a cucerit de două ori Liga, pe cînd evolua la Slagelse, Gogîrlă a jucat finala cu Krim Ljubljana, Simakova şi antrenorul Herbert Muller şi-au făcut botezul cu FC Nurnberg, iar Lidja Horvath a mai trăit emoţiile Ligii la Podravka Koprivnica. Ionela Stanca, pivotul anului în 2007, a jucat sezonul trecut în grupe cu Oltchim, iar Alexandrina Barbosa a participat în două rînduri cu Sagunto.

De patru ori
Ikast Bording a mai reuşit calificarea în grupele Ligii de patru ori. Prima dată danezele au reuşit în sezonul 1998-1999. Celelalte participări le-a bifat în 2002-2003, 2003-3004 şi 2004-2005. Cea mai mare performanţă a Ikastului a fost în 2002-2003, cînd a ajuns pînă în semifinale. Ikast are în lot patru campioane olimpice, norvegiencele Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Tonje Nostvold şi Ragnhild Aamodt.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.