Handbal

Altă atmosferă!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

“Naţionala” feminină se pregăteşte pentru primele partide sub comanda lui Radu Voina


Reprezentativa feminină a României se pregăteşte de două zile la Poiana Braşov. Noul antrenor, Radu Voina, şi se­cun­dul acestuia, Vlad Caba, au la pre­gătire însă doar unsprezece hand­baliste. “Restul vor veni sîm­bă­tă şi duminică, au meciuri în cu­pele europene sau în campionat”, a explicat Radu Voina, care le mai aşteaptă pe Aurelia Brădeanu, Oana Şoit, Camelia Balint, Melinda Geiger şi Paula Ungureanu.

Nu le mai e teamă
Tehnicianul e plăcut surprins de felul în care se pregătesc fetele. “Toate sînt foarte deschise, le-am simţit angajate la antrenamente şi dispuse la orice efort. E o plăcere să lucrezi cu ele”, a declarat Voina, care pregăteşte pentru prima dată o formaţie feminină. Şi jucătoarele sînt încîntate. “A dispărut cris­pa­rea, atmosfera e mult mai bună. Nu mai avem acea teamă că sîntem certate sau jignite dacă greşim. Vrem să arătăm că putem face rezultate şi fără Gheorghe Tadici, chiar dacă dînsul a declarat că tot la el se va apela să salveze echipa peste cîţiva ani”, a declarat Lu­mi­ni­ţa Huţupan Dinu. Portarul “na­ţio­na­lei” României, veterana lotului, a fost convinsă de Radu Voina să meargă la Europenele din luna decembrie, din Macedonia, ea ocu­pîndu-se şi de pregătirea portarilor.

Europenele sînt ţinta
România va pleca luni în Danemarca, unde va participa pentru a cincea oară consecutiv la Cupa Mondială. “E prima com­pe­ti­ţie în care ne putem arăta valoarea. Rezultatele nu sînt pe primul plan, dar vrem să creionăm echipa pen­tru Europene”, a spus selec­ţio­ne­rul.

România e în aceeaşi grupă cu Norvegia, campioana olimpică, Ger­­mania, medaliata cu bronz la Mondiale, şi Suedia. La Euro 2008, “tri­co­lo­rele” fac parte din cea mai e­chi­li­brată grupă, cu Ungaria, Da­ne­mar­ca şi Franţa. “Mizez pe or­go­liul fe­te­lor de a se revanşa după Olimpiadă. Sînt sigur că în Ma­ce­do­nia pot urca pe podium”, a în­che­iat Voina.


Îşi prezintă echipa
Mariana Tîrcă a fost numită de cu­rînd în fruntea “naţionalei” secunde a României. Fosta mare handba­lis­tă a convocat 16 jucătoare pentru prima sa acţiune: Tolnai, Vădinea­nu, Ţăcălie, Janina Luca (toate Olt­chim), Dincă, Bîrsan, Paraschiv (Jo­li­don Cluj), Zamfir, L. Marin (KZN Slatina), C. Gheorghe, Tătăran (Oţe­lul Galaţi), Moldovan (Dunărea Bră­i­la), Cartaş (Cetate Deva), Vîrtic (HCM Baia Mare), Molfea (HCM Bu­zău) şi Smedescu (HC Zalău). Ro­mâ­nia B se va reuni azi, la Sf. Gheorghe, şi va participa între 16 şi 19 octombrie, la Bratislava, la un turneu alături de Portugalia, Litu­ania, Slovacia, Cehia şi Ungaria B.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.