Ideile Gazetei

Allez Vaslui!

Articol de Maria Andrieş, Cristi Preda (foto)  —  vineri, 10 octombrie 2008

Porumboiu şi jucătorii lui au dat pase şi autografe liceenilor de la "E.Racoviţă"


Ideile Gazetei / În cadrul campaniei "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii", vedetele de la FC Vaslui au făcut spectacol în Sala Sporturilor, într-un meci cu echipa Liceului "Emil Racoviţă"


O mie de puşti în picioare, bătînd din palme şi cîntînd "I love rock'n'roll". Nu e concert, e meci! Jucătorii Vasluiului au intrat la încălzire. Echipa de liceeni s-a aliniat la centru. Sala aplaudă fiecare nume, vedetele aruncă şepci roşii, copiii le prind din zbor, ca pe nişte OZN-uri de jucărie. Un număr de freestyle în deschidere cucereşte puştoaicele în tricouri galben-verzi.

Hăisan rezistă eroic la primele asalturi, o bară şi încă una, apoi mingea intră în plasă ca un proiectil şugubăţ. Sala se umple de chiote şi de confetti. "On va gagner! ;) On va gagner!". La urma urmei se apropie meciul cu Franţa, iar Vasluiul şi-a făcut temele. "Paris 2.389 km", anunţă un indicator din piaţa centrală.

PORUMBOIU, PLAY-MAKER
Purtaţi spre victorie de galerie, puştii îşi iau elan spre poarta vedetelor. Scorul urcă vertiginos, Neagu şi Zotincă îşi dau coate cu atacanţii de liceu. Publicul ţine ritmul în picioare, "Ra-co-vi-ţă!", "Ra-co-vi-ţă!", "Vic-to-rie!".

Jovanovici exersează pasa la finanţator. În echipament complet, Porumboiu îşi intră în rolul de playmaker. "Face jocul defensiv ca Aliuţă, gafează ca Petar Jovanovici, dar este golgheter ca Burdujan!", a comentat antrenorul Hizo. Puştii însă îi suflă mingea, se strecoară pe lîngă Buhăescu şiii.... "On va gagner!". Cum să nu cîştigi cu aşa suporteri?

Markovici încearcă o fentă, se întoarce în careu, îl găseşte demarcat pe patron, Porumboiu preia şi trage în picioarele portarului. Ce ratare, dar ce explozie de bucurie în tribune! :D Ar fi multe de comentat, dar Cosmescu se află la balon, marcat strîns de liceenii "chimişti". Tabela clipeşte roşu 4-3 pentru copii, dar vedetele nu renunţă. Porumboiu trece pe lîngă egalare, ratînd spectaculos un penalty. Hizo nu se supără. "Numai jucătorii mari ratează 11 metri!". Sala e în delir, Hăisan se uită uimit cum vin puştii şi iar vin. Pînă la urmă, vedetele smulg un punct muncit mai greu ca-n cupele europene. Iar puştii se aleg cu autografe, poze şi alte lucruri demne de ţinut minte.

MVP: Căpitan de plai
Adrian Porumboiu l-a ales pe cel mai bun jucător din echipa liceului, căpitanul Tudor Grip. "Decarul" de la "Racoviţă" e în clasa a XII-a, are 18 ani, ţine cu Vasluiul şi visează să ajungă atacant de top.

Echipe:
Liceul "Emi Racoviţă": Tudor Grip (cpt.), Gabriel Ciobanu, Edmond Moraru, Bogdan Popa, Florin Bejenariu, Andrei Lupu, Silviu Vulpe, Florin Croitoru, Florinel Gherasim, Alexandru Duluman, Elias Matei, Sergiu Sonea
A1: prof. Ovidiu Salcianu


Vedete
Adrian Porumboiu, Cristi Hăisan, Cristi Dulca, Dorin Zotincă, Răzvan Neagu, Nemanja Jovanovici, Neven Markovici, Vasile Buhăescu

Gazeta
Alin Buzărin (cpt.), Valentin Popescu, Marian Ursescu, Răzvan Rotaru, Adrian Florea, Bogdan Cosmescu A1: Andrei Vochin

Arbitru: Ioan Danciu
Comentator: Cristian "Zup" Damian
Freestyle: Bogdan Mache Machedon

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.