Liga 1

Tamaş spre Juventus

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Torinezii vor să-l ia din iarnă pe fundaşul împrumutat un an de Auxerre la Dinamo şi sînt de acord să plătească roş-albilor o despăgubire de pînă la 500.000 de euro

Cîştigă 500.000 de euro pentru un fundaş care nu e al lor, dar pierd un fotbalist important pentru primăvară! E un scenariu cu care se pot confrunta "cîinii" în cazul în care Tamaş va ajunge din ianuarie 2009 la Juventus Torino. "Bătrîna Doamnă", prin scouterii ei, a monitorizat ultimele 18 luni ale fotbalistului şi pare decisă să-l achiziţioneze la iarnă.

El sau stelistul Goian
"Gazzetta dello Sport" a scris ieri că Juve îi monitorizează pe Tamaş şi pe Goian, cei doi stoperi ai naţionalei României, dar că dinamovistul ar avea şanse mai mari la un transfer. "Cîinii" l-au împrumutat pe Gabi pînă în mai 2009 de la Auxerre gratis. Francezii ar lua banii din afacerea cu Juve, aproape 4 milioane de euro, dar nu-i pot obliga nici pe jucător, nici pe dinamovişti să încheie afacerea atunci cînd ar vrea cele două grupări din Vest.

De aceea, surse apropiate roş-albilor afirmă că peninsularii le-au propus celor din Ştefan cel Mare 500.000 de euro pentru a-l ceda încă din iarnă pe Tamaş. "Ne mai gîndim" a fost răspunsul. Stoperul de 25 de ani a fost propus la Juve de fraţii Becali, buni amici cu tehniciaul torinezilor, Claudio Ranieri.

Eventuala tranzacţie pe axa Dinamo - Auxerre - Juventus depinde de:
1. ce fundaşi vor putea cumpăra dinamoviştii în iarnă
2. poziţia în clasament a "cîinilor"
3. revenirea lui Moţi de la Siena.

7 meciuri a jucat Tamaş în acest sezon pentru "cîini", fiind integralist în 5

Varianta AC Milan
Tamaş a avut şanse însemnate în vară să ajungă la AC Milan, care îl monitorizează pe fundaş încă din 2005. Dar Paolo Maldini (40 de ani) şi-a prelungit contractul pînă în iunie 2009, aşa că italienii au amînat discuţiile pentru vara viitoare. Totuşi, ştiind că Gabriel nu mai intră în planurile lui Auxerre, ei l-au sfătuit, prin intermediari: "Să se ducă undeva, să joace permanent şi să fie mereu gata, ca nu se ştie cînd i se poate ivi iar ocazia de a veni la Milano!".

Lobonţ milanez
Surse de la Dinamo spun că Bogdan Lobonţ, 30 de ani, se va transfera la o echipă mare de-afară, în prim-plan fiind AC Milan şi Inter Milano. Şefii nu se opun unei despărţiri, mai ales că îi promiseseră că-l vor lăsa să plece dacă roş-albii nu vor mai fi în Europa. "În afară de familie şi sănătate, totul e de vînzare! Lobby şi-a făcut treaba pentru Dinamo. Dacă oferta va fi bună, vom discuta la iarnă", a zis ieri Vasile Turcu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.