Cupa Romaniei

Cît chin!

Articol de Mihai Mateaş  —  miercuri, 15 octombrie 2008

Poli s-a calificat în "optimi" cu un gol marcat în minutul 92, dar nu a fost cu nimic mai presus decît echipa de liga a III-a


Elevii lui Ciorceri au început temători meciul de aseară. Deşi nu le-a lipsit determinarea, faptul că aveau în faţă liderul moral al Ligii I, le-a înmuiat iniţial genunchii. Avizaţi de tracul puştilor feroviari, timişorenii şi-au permis chiar să trateze cu lejeritate multe faze, care, în alte condiţii, l-ar fi încărunţit pe antrenorul ceh.

Fără să apese prea tare acceleraţia, bănăţenii au mizat, în prima jumătate de oră, pe o ploaie de centrări în careul lui Curileac, dar Magera (6), Goga (12), Parks (13) şi Cisovsky (15, 28) au ratat cu seninătate. Clujenii au contrat sporadic şi doar ca rod al superficialităţii apărării lui Poli, însă gîndul că ar putea înscrie i-a speriat, pe rînd, pe Bujor (6), Moca (17) şi Boroştean (26).

A doua repriză a părut total schimbată, pe teren părînd că se înfruntă două echipe egale valoric. În timp ce oaspeţii au rămas la fel de apatici, amfitrionii au ieşit injectaţi cu moral de la cabine. Uhrin, îngrijorat, a forţat atacul cu Stancu şi cu Rusici. Degeaba! Clujenii au fost mai periculoşi. Ambruş (53), Ronea (57, 70) şi Boroştean (75) l-au pus la cazne pe goalkeeperul de "naţională" Pantilimon. Stancu (64, 78), Rusici (72) şi Goga (90) s-au jucat din nou cu ocaziile, iar meciul părea că ajunge în prelungiri. A marcat însă Rusici, în minutul 92, pentru 0-1 şi o calificare nedreaptă.


Suporteri de lux
Tinerii jucători ai lui George Ciorceri au avut parte de o galerie inedită: jucătorii de la prima echipă a CFR-ului. După calificarea obţinută cu greu în faţa rivalei Universitatea, 14-13, după penalty-uri, Trică, Tony şi compania au luat loc la tribuna a II-a a arenei din Gruia, de unde şi-au încurajat colegii pe toată durata partidei. (Claudiu Georgiu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.