Handbal

Debut crispat pentru naţionala României!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

România a debutat cu stîngul la GF World Cup în faţa campioanei olimpice, Norvegia

Primul meci al lui Radu Voina pe banca tehnică a României nu a fost unul prea reuşit. În faţa campioanei olimpice, "tricolorele" nu au făcut faţă ritmului impus de nordice decît aproximativ 20 de minute, în ciuda faptului că Norvegia a mers în Danemarca fără cele mai bune trei jucătoare ale ei: Hammerseng, Nyberg şi Lybekk. E drept că şi tehnicianul României nu a putut alinia cea mai bună echipă, dînd credit jucătoarelor tinere, unele dintre ele debutante: Cruceanu, Geiger, Manea, Cioarec sau Balint.

Româncele s-au luat la trîntă cu nordicele, dar pe finalul primei reprize au făcut o grămadă de greşeli, iar Norvegia a lovit decisiv pe contraatac, avînd la pauză o diferenţă confortabilă: 17-11. În partea a doua, româncele au dat semne de revenire, s-au apropiat la patru lungimi, dar asta doar pentru că norvegiencele au lăsat-o mai moale. La final a fost 30-23, cea mai categorică înfrîngere suferită în faţa Norvegiei în ultimii ani.

Mîine, România întîlneşte Suedia, de la ora 17:00, în cel de-al doilea meci din Danemarca. Scandinavele au pierdut ieri la limită în faţa Germaniei, 26-27. Primele două clasate se califică în semifinale.

România 23
Elisei 6, Lecuşanu 3, Geiger 3, Gîlcă 2, Cruceanu 2, Cioarec 2, Meiroşu 1, Şoit 1, Manea 1, Balint 1, Brădeanu 1. Antrenor: Radu Voina
Norvegia 30
Riegelhuth 7, Larsen 5, Nostvold 4, Johanssen 4, Blanco 4, Aamodt 1, Herrem 1, Kristiansen 1, Frafjord 1, Breivang 1, Kristine Lunde 1. Antrenor: Marit Breivik

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.