Handbal

"Sînt multe ţigănii la lot şi nu vreau să răspund eu pentru mizeriile de acolo!"

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  vineri, 17 octombrie 2008

Fostul selecţioner al echipei naţionale de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat că nu a văzut meciurile României de la Cupa Mondială din Danemarca, dar iese la atac şi desfiinţează nume importante din cadrul federaţiei. Acesta îl atacă pe vicepreşedintele Paleu, pe Ryde, cel care era la un pas să preia prima reprezentantivă, dar aruncă săgeţi şi către jucătoare.

- Domnule Tadici, trei meciuri toate pierdute!
- Nu am vrut să mă uit nici o secundă. Nu am vrut să văd trei fizionomii care au fost părtaşe la demolarea echipei naţionale. Fetele au fost cele care au vrut să distrugă tot. Nu vreau să-mi fac sînge rău şi să mă uit la ele.

- Să înţeleg că nu aţi văzut nici un meci din cele trei?
- Nu! Nu m-am uitat deloc la meciurile echipei, nu am vrut să mă uit deloc la televizor. Chiar dacă am avut posibilitatea să deschid televizorul şi să mă uit la meciuri nu am vrut să o fac. Pur şi simplu nu am vrut. Nu vreau să mai văd mizeriile de acolo!

"Tigănii şi mizerii"
- Cum comentaţi jocul fetelor?
- Am aflat rezultatul meciului cu Germania de la omul de serviciu din Sala Sporturilor din Zalău. Sînt multe ţigănii la lot şi nu vreau să răspund eu pentru mizeriile de acolo! Să vorbească antrenorul, preşedintele federaţiei, directorul tehnic, nu eu.

- Aţi spus că unele fete au dus la demolarea echipei naţionale.
- Da! Aşa este. Au fost situaţii în care eu le-am cerut să facă performanţă, dacă ele au înţeles altceva e problema lor. Eu am venit la echipa naţională pentru a face rezultate şi am reuşit zic eu, să facem lucruri bune! Sîntem încă în fruntea handbalului mondial, dar dacă nu vom avea rezultate vom fi de rîs.

"Paleu - principalul vinovat!"
- Despre cine este vorba?
- Nu are rost să vorbesc acum! O voi face la momentul oportun. Voi vorbi atunci cînd trebuie, nu are rost să dau nume acum după trei eşecuri ca să mi se reproşeze că am aşteptat acest moment. Eu nu mai sînt seleţionerul echipei şi nu vreau să mai vorbesc despre ceea ce se întîmplă acolo.

- Pe lista dumneavoastră de acuzaţii se află şi domnul Paleu?
- Bineînţeles, pentru că Paleu a fost principalul vinovat. Acest vicepreşedinte şi-a bătut joc de handbal. A făcut de rîs acest sport. E singura persoană care a avut tupeul să critice echipa naţională, în special pe mine în plină competiţie. Mai am şi acum sms-urile primite de la el şi domnul Gaţu, cît şi fetele. Domnul Gaţu mai are şi acum cele 37 de mesaje primite de la Paleu. Fetele erau sunate noaptea de acest individ. Acum Paleu, nu mai are tupeul pe care l-a avut la Olimpiadă cînd a făcut turul televiziunilor pentru a mă desfinţa. Omul presei tace acum, o mare ruşine!

"Îi rupeam capul lui Ryde"
- Credeţi că pregătirea domnului Voina....
- Nu mă interesează echipa naţională! V-am spus şi vă repet: nu mai mă interesează mizeriile şi ţigăniile de la lot. Nu ştiu ce a făcut sau nu Voina la echipă, cum s-a ocupat de pregătirea celor trei meciuri, dar prefer să nu comentez. Este o mare ruşine dacă după performanţa zic eu bună de la Olimpiada de la Beijing nu mai reuşim să cîştigăm nici un meci.

- Aţi auzit că domnul Ryde a intrat în vestiarul echipei?
- Am citit că a intrat la pauza meciului cu Norvegia să-i dea sfaturi lui Voina. Păi, dacă intra peste mine în vestiar îi rupeam capul şi-l aruncam pe coridor, şi-i dădeam şi un şut în fund. Este incredibil ce s-a întîmplat şi o nesimţire maximă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.