Handbal

"Nu e un capăt de ţară!"

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 18 octombrie 2008

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, crede că "naţionala" nu trebuie judecată după turneul din Danemarca şi e convins că va juca altfel la Europene

- Domnule Gaţu, naţionala a pierdut la scor toate meciurile de la Cupa Mondială. Ce s-a întîmplat?
- Aştept să vină echipa în ţară pentru a discuta cu antrenorii şi cu fetele. Pînă atunci, nu mă pronunţ. Trebuie să ţinem cont că este prima convocare a lui Radu Voina, iar jucătoarele s-au adunat în ultima clipă. Cu două zile înainte de plecare lipseau şase handbaliste.

- Credeţi că situaţia se va schimba?
- Au fost convocate jucătoare foarte bune care nu ştiu de ce nu au jucat pînă acum. Andreea Cruceanu de la Rapid este marea speranţă a handbalului pentru că e un marcator foarte bun, la fel şi Paula Rădulescu, un portar excepţional. Radu Voina a dorit să testeze toate fetele, de aceea au şi jucat în mod egal ca număr de minute.

- Cum se explică totuşi înfrîngerile la scor?
- Cea mai importantă cauză ar fi lipsa jucătoarelor de bază. Fără Beşe s-a dereglat tot centrul apărării. Ada Nechita şi Cristina Neagu nu au fost la Aarhus, şi asta s-a văzut. Nu este un capăt de ţară că am pierdut cu Germania sau că am pierdut toate cele trei meciuri.

- Jocul fetelor a lăsat însă de dorit nu?
- Aşa e, dar fetele nu au mai jucat împreună, nu se cunoşteau. Ele nu s-au dus acolo pentru un obiectiv, s-au dus pentru verificarea potenţialului. Nu mi-a plăcut cum s-a jucat, trebuie să recunosc, dat sînt sigur că acum începe cu adevărat pregătirea.

- Urmează Campionatul European.
- Vă asigur că vom juca altfel acolo pentru că ne vom lupta pentru trofeu şi medalii. Acum a fost un turneu de pregătire unde majoritatea echipelor au venit cu loturile decimate. La Europene obţinem un loc bun, dar cu o singură condiţie: dăruire din partea fetelor şi a antrenorilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.