Liga Campionilor

Loţi Boloni: "CFR poate cîştiga"

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Loţi Boloni, antrenorul care l-a descoperit pe Gourcuff, creditează Clujul cu şanse mari în meciul de astăzi


- Domnule Boloni, ce şanse are CFR cu Bordeaux?
- Cred că pot face un rezultat pozitiv acolo, ţinînd cont de ascendentul clujenilor din această competiţie. Nu i-am văzut jucînd în Champions League, dar ar putea profita de oscilaţiile lui Bordeaux din ultima perioadă. Francezii s-au apropiat de abia în ultimul joc de campionat, cu Toulouse, de nivelul lor maximal. CFR îşi poate propune să nu piardă, ba chiar să şi cîştige! ;)

- Cum vă explicaţi rezultatele clujenilor din Ligă?
- Din punctul de vedere al moralului, echipa are un ascendent foarte puternic. Acest factor motivaţional, întărit de victoria de la Roma, a fost determinant şi pentru rezultatul cu Chelsea. Un jucător de mîna a doua se poate transforma într-o anumită conjunctură într-un jucător foarte bun. E un fel de dopaj psihologic, care face ca valorile să se apropie. Acum nu putem spune că Totti e mai slab decît un jucător al Clujului.

- Dumneavoastră l-aţi descoperit pe Gourcuff la Rennes. Cum a ajuns atît de repede în reprezentativa Franţei?
- Pentru mine nu e o surpriză. A jucat şi la juniori, şi la tineretul Franţei. L-am descoperit la 17 ani. L-am inclus într-un program de 6 luni cu tinerii jucători de la Rennes pentru a corecta o translaţie greoaie de la pubertate la fotbalul profesionist. :)

- Cum e Blanc ca antrenor?
- Cum a fost şi ca jucător. Un tip deosebit de inteligent. De fapt, el a început fotbalul ca mijlocaş, devenind apoi un adevărat dirijor din centrul apărării. E un antrenor chibzuit, care nu cade în excese. Atît în teren, cît şi în afara lui.


"În fotbal se pot produce surprize. E bine pentru CFR că are un fond bun de jucători şi ambiţia de a se afirma în Europa"
Ladislau Boloni, antrenor Standard

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.