Liga Campionilor

Sub CFR

Articol de Dan Brie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Condiţiile oferite de stadionul din Bordeaux sînt mult mai modeste decît cele de pe arena din Cluj


CFR a avut emoţii cu omologarea stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" pentru Champions League. Însă arena de la Cluj este una de lux în comparaţie cu bătrînul stadion Chaban Delmas, ale cărui ziduri sînt încastrate, pur şi simplu, în clădirile de locuinţe şi birouri de pe Avenue du Parc de Lescure! O zonă aflată la puţine minute de centrul oraşului.

Construit în 1923, stadionul, cu o capacitate de 34.327 de locuri, a fost omologat un an mai tîrziu pentru cursele de ciclism, la fel de populare în epocă precum fotbalul. Primul meci care s-a jucat aici a fost Brazilia - Cehoslovacia, la Cupa Mondială din 1938. De atunci, puţine s-au schimbat. Deşi au fost cosmetizate în 1998, cu ocazia celuilalt campionat mondial organizat de Franţa, zidurile şi spaţiile auxiliare, săli şi vestiare, îşi trădează vîrsta. Sînt mici, sufocante chiar! Pe de altă parte, tribunele sînt doar parţial acoperite. Cu un acoperiş din beton, ondulat, în vogă probabil cu o jumătate de secol în urmă.

Clujenii, care au avut în această vară trei inspecţii de la UEFA pentre stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", au remarcat imediat carenţele. "Nu se compară cu ce e la noi. Şi vestiarele sînt mult mai modeste. Nu-i nimic, ne adaptăm. Nu aceste aspecte contează", a spus un oficial al clujenilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.