Baschet

Bulls face spectacol în debutul sezonului, Lakers trece la pas de Portland

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 octombrie 2008

După un sezon precedent destul de modest, Chicago Bulls a început în forţă noua stagiune, învingând lejer o echipă totuşi modestă, Milwaukee Bucks. Derrick Rose, Ben Gordon, Drew Gooden, Kirk Hinrich şi Tyrus Thomas s-au întrecut în execuţii spectaculoase, fanii de pe United Center privind acum cu optimism spre viitorul echipei. LA Lakers a dispus fără mari probleme de Portland Trailblazers, în condiţiile în care de la oaspeţi a lipsit jumătate din meci vedeta echipei, puternicul centru Greg Oden. Cel care a orchestrat magistral ofensiva gazdelor a fost nimeni altul decât Kobe Bryant, MVP-ul sezonului trecut.


Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 108 - 95

Scott Skiles n-a reuşit să se răzbune pe fosta sa echipă, Chicago Bulls. Skilles a fost demis în sezonul trecut de la "Tauri", fiind înlocuit cu secundul său de la acea vreme, Jim Boylan, care a părăsit la rândul său echipa câteva luni mai tarziu. Chicago a avut o stagiune precedentă modestă, în ciuda unui lot care părea să promită foarte mult. Anul acesta, echipa de pe United Center nu s-a schimbat mai deloc, dar băieţii antrenaţi acum de Vinny Del Negro par a fi într-o formă mult mai bună.

Printre remarcaţii serii de marţi s-au numărat Luol Deng (21 de puncte, 4 recuperări), Ben Gordon (18 puncte, 3 pase decisive), Tyrus Thomas (15 puncte, 10 recuperări), dar şi Derrick Rose (11 puncte, 9 pase decisive).

Banca a fost de asemenea foarte productivă pentru Bulls, Hinrich reuşind 15 puncte şi 7 pase decisive, în vreme ce Joakim Noah şi Andres Nocioni au avut împreuna 13 puncte şi 9 recuperări. Astfel, graţie unui joc ofensiv colectiv, rapid şi precis, Chicago a încheiat seara cu un procentaj de 51% al aruncărilor la coş!

Derrick Rose face senzaţie la debutul său în NBA, rookie-ul lui Chicago dând mari bătăi de cap celor de la Bucks. Pase surprinzătoare, execuţii superbe de sub coş, sprinturi năucitoare...Rose a reuşit de toate. O fază în care acesta s-a remarcat în mod deosebit: în debutul sfertului trei, la o repunere în teren a lui Milwaukee (care avea trei puncte avans în acel moment), Rose a tâşnit dintre doi adversari şi a interceptat o pasă simpla a adversarului, finalizând spectaculos şi reducând diferenţa de pe tabelă la un singur punct ;) .

Cu o evoluţie aproape ireproşabilă, Bulls a trecut de o echipă ce nu a impresionat, cu excepţia vedetelor sale. Campionul Olimpic Michael Redd a reuşit nu mai puţin de 30 de puncte, Richard Jeffereson secondându-l cu alte 15 puncte şi 4 recuperări. Din păcate pentru Scott Skiles, acestea au fost singurele pete de culoare ale unei echipe şterse, uşor penetrabile şi rareori eficace.


LA Lakers - Portland Trailblazers 96 - 76

Portland-ul lui Greg Oden şi Brandon Roy şi-a făcut speranţe că poate încurca pe Lakers chiar pe Staples Center, dar gazdele s-au impus la o diferenţă confortabilă graţie evoluţiei excelente a cuplului Bryant - Gasol (38 de puncte împreuna, 18 recuperări, 6 pase decisive).
Promiţătorul debutant Greg Oden a fost teribil de ghinionist în acest meci, nereuşind nici un punct în cele 13 minute petrecute pe parchet! Motivul acestei evoluţii modeste: o accidentare stupidă la gleznă care l-a ţinut pe bancă pe durata întregii reprize secunde.

Antrenorul oaspeţilor, Nate McMillan, a fost astfel nevoit să-l trimită în teren pe Joe Pryzbilla, deşi toate privirile înaintea meciului erau aţintite asupra puternicului Oden. Centrul lui Portland a declarat la finalul întâlnirii: "Am vrut să joc în continuare, să alerg, dar pur şi simplu nu puteam. Momentan nu mă doare foarte tare, dar voi încerca să-mi revin 100% cât mai repede. Nu este vina adversarilor mei că m-am accidentat, pur şi simplu se întâmplă şi asemenea lucruri pe teren".

Pryzbilla n-a reuşit însă să stăvilească avântul ofensiv al californienilor, aceştia impunându-se lejer la final. Phil Jackson a profitat la maximum de statura impozantă a elevilor săi, trimiţând în teren un 5 extrem de solid: Bynum - Radmanovici - Gasol - Fisher - Bryant.

Trevor Ariza a avut şi el o evoluţie consistentă venind de pe bancă, reuşind 11 puncte în cele 24 de minute petrecute pe teren.

Portland a început acest sezon venind după o stagiune precedentă încheiată dezamăgitor, playofful fiind ratat la limită în ciuda unui procentaj al victoriilor de 50%. Trailblazers n-au mai atins finalele NBA-ului din sezonul 2002/2003, iar accidentarea starului Oden ar putea fi un mare neajuns pentru echipa lui Nate McMillan în acest campionat...

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.