Liga 2

Protejat

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Considerat în lumea arbitrajului un personaj cu acoperire, Bocăneală primeşte delegări chiar şi după ce greşeşte grav

Marius Bocăneală, arbitrul bătut miercuri de fotbaliştii Sucevei pentru că a dictat un penalty Ceahlăului în minutul 90+6, are un trecut ce ridică mai multe semne de întrebare.

Ultima dată cînd a oficiat în Liga I, în etapa a 12-a, "centralul" gălăţean a făcut praf partida Rapid - Gaz Metan, după ce nu mai arbitrase un an şi jumătate în prima ligă! Bocăneală a validat primul gol al gazdelor, marcat cu mîna de Ricardo Fernandes, şi l-a iertat pe portarul Şteţca de cartonaşul roşu. Cu toate acestea, CCA s-a dovedit extrem de indulgentă cu arbitrul şi l-a delegat la trei partide într-o săptămînă! Bocăneală a fost rezervă la Steaua - Gloria Buzău, a arbitrat la Suceava şi fusese ales să conducă jocul FCM Tîrgovişte - Internaţional Argeş, din acest weekend.

Nici această ultimş delegare nu pare întîmplătoare. În lumea arbitrajului, despre Bocăneală se spune că face parte din noul val al arbitrilor care în anumite momente sînt trimişi cu sarcini precise, iar patronul grupării din Tîrgovişte, Ghiorghi Zotic, este cunoscut în sfera fotbalului din liga secundă ca fiind un apropiat al secretarului general al FRF, Adalbert Kassai. Totuşi, după scandalul de la Suceava, CCA l-a înlocuit în cele din urmă de la Tîrgovişte cu un alt arbitru.

Arbitrii, persona non grata la Suceava
La Suceava nu e prima dată cînd se petrec evenimente precum episodul "Bocăneală". Arbitrii au viaţă grea pe stadionul Cetăţii. Dovada? Antrenorul sucevenilor, Marian Pană, a cumulat pînă acum nu mai puţin de 20 de etape de suspendare din cauza protestelor repetate la adresa arbitrilor!

"I-am retras delegarea lui Bocăneală la meciul de la Tîrgovişte. Pînă nu văd caseta de la Suceava, nu pot să zic ce măsuri vom lua în cazul lui"
Gheorghe Constantin, preşedinte CCA

"Şi noi am avut probleme cu Bocăneală la meciul cu Ceahlăul. A dat şi atunci un penalty inventat nemţenilor"
Ion Butoi, preşedinte Concordia Chiajna

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.