Baschet

New Orleans este pe cai mari, iar Phoenix dezamăgeşte acasă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 31 octombrie 2008

Phoenix Suns a primit ieri seară vizita celor de la New Orleans Hornets, ambele echipe venind după succese în prima rundă. Suns a cedat însă cu 108-95, la capătul unui meci dominat fără drept de apel de oaspeţii întâlnirii. Nash & Comp. n-au reuşit astfel să profite de momentul bun generat de succesul obţinut în deplasare cu San Antonio Spurs.

Suns n-au dat impresia în vreun moment că ar putea câştiga meciul cu Hornets (cu excepţia finalului de meci în care s-au apropiat pe tabela de marcaj), gazdele fiind în permanenţă conduse: după primul sfert cu 7 puncte, după al doilea cu încă 5, iar diferenţa în ultimele doua sferturi a fost de un punct în favoarea lui NOH. "Viespile" de altfel au început excelent sezonul, reuşind un succes şi în prima rundă, pe terenul lui Golden State Warriors ;) .

Startul a fost extraordinar pentru oaspeţi, care au condus cu 9-0, profitând de somnolenţa defensivei condusă de Shaquille O'Neal.
Aşa cum era de aşteptat, Chris Paul (20 de puncte, 10 pase decisive), David West (18 puncte, 7 recuperări) şi Peja Stojakovic (20 de puncte, 6 recuperări) au fost cei mai buni oameni ai trupei antrenate de Byron Scott, dar nu trebuie omis nici Morris Peterson, autor a 21 de puncte! Vezi aici cele mai tari faze ale partidei!

Sârbul Stojakovici s-a evidenţiat prin aruncările sale precise de la trei puncte şi de la semi-distanţă, în vreme ce James Posey confirmă ca este un transfer reuşit: campionul lui Boston Celtics a intrat de pe bancă, jucând 26 de minute, timp în care a reuşit 13 puncte (3/5 la aruncările de trei puncte!) decisive. De remarcat faptul că de la New Orleans a lipsit o piesă esenţială a angrenajului din sezonul trecut, fostul baschetbalist al lui Chicago Bulls, Tyson Chandler (11,8 puncte pe meci, 11,7 recuperări în stagiunea precedentă) :O . Totodată, nici Julian Wright nu a intrat pe parchet aseară.

De partea cealaltă, Stoudemire a fost iarăşi numărul 1 al lui Phoenix, alături de conducătorul de joc Steve Nash. Nash a făcut un meci perfect, încununat cu 24 de puncte şi 9 pase decisive. Amare, "doar" 21 de puncte şi nu mai puţin de 12 recuperari. Din păcate, remarcaţii gazdelor rămân doar cei doi :S .

Shaquille O'Neal a părut deseori depăşit de ritmul jocului, fiind însă determinant sub coş la câteva faze. La acţiunile în viteză însă, creativa echipă a lui Hornets a avut rareori probleme. Rămâne senzaţia că Phoenix nu are o bancă de rezerve capabilă să susţină nivelul titularilor, Diaw, Dragic, Hill şi Barbosa nereuşind să aibă un impact major asupra evoluţiei echipei lor. Referitor la acest aspect, tehnicianul Terry Porter a comentat:

"Pur şi simplu nu a fost să fie. Nu vreau să arunc vina pe rezerve, chiar dacă acestea s-au chinuit deseori pe teren. Nu este mai puţin adevarat că şi titularii au avut mari probleme în ofensivă. Cred că banca noastră ne poate ajuta mult mai mult pe viitor, cum a reuşit prin cele 42 de puncte marcate în meciul cu San Antonio. Jucătorii vor deveni mai relaxaţi pe măsura ce se scurge sezonul, iar astfel mă voi simţi şi eu mai relaxat când îi trimit în joc".

Surprinde faptul că învinşii au avut totuşi un procentaj mai bun al aruncărilor la coş, 54.4% faţă de 47.4% al adversarilor. În ciuda acestor statistici, observăm că Hornets este şi în acest sezon o echipă excelenta la ambele capete ale terenului, simbioza sa dintre atac şi apărare propunându-ne o favorită clară la fazele finale ale campionatului ;) .

LIPSĂ DE FAIR-PLAY?

O fază controversată a avut loc în sfertul trei al partidei. La o acţiune de atac a amfitrionilor, Steve Nash a ajuns chiar sub coş, iar colegul său Shaquille O'Neal efectiv l-a împins pe fundaşul lui Hornets, Armstrong, în micutul jucător canadian! Acesta a reuşit coşul, obţinând apoi şi faultul ca urmare a contactului cu Armstrong. Experienţa lui Shaq şi-a spus cuvântul... :) .

Start fals pentru Dallas

Într-o altă partidă a serii, Houston Rockets şi-a arătat forţa extraordinară printr-o victorie la Dallas Mavericks, succesul acesta fiind în principal opera lui Yao Ming (30 de puncte şi 13 recuperări) şi Ron Artest (venit de la Sacramento Kings, 29 de puncte). Din tabăra gazdelor s-au remarcat doar neamţul Nowitzki, autor a 36 de puncte, şi Josh Howard, 28 de puncte şi 11 recuperări. Banca gazdelor a fost modestă în acest joc, Mavs cedând în final cu 112 - 102 primul meci al sezonului.

Singura partida care s-a mai disputat joi seară a consfinţit o victorie categorică pentru Cleveland Cavaliers, care au trecut cu 96 - 79 de o echipă decimată a lui Charlotte Bobcats.

Intră zi de zi pe secţiunea de baschet a gsp.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din NBA!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.