Diverse

De la un meci de fotbal la alegerile americane: "GObama!"

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Luni, un meci de fotbal le-a captat atenţia americanilor. Ce era atît de special? Mai ales că se juca într-un sătuc din Kenya, la aproape 12.000 de kilometri distanţă de "tărîmul făgăduinţei"! Ei bine, tocmai aici era cheia. La Kogelo s-a născut tatăl lui Barack Obama, senatorul din Illinois candidat la preşedinţia Statelor Unite.

Şi acolo, fratele vitreg al lui "Renegade", numele de cod găsit de agenţii săi de securitate, a numit o echipă Obama FC. Care a jucat luni un derby sătesc, pierzînd cu 1-0 dintr-un penalty discutabil. Să fi fost un semn acest eşec al lui Obama FC, transmis inclusiv pe CNN, înaintea bătăliei nord-americane? Poate nu!

Îmi place Barack şi sper să-l bată pe John McCain, nu cu 1-0, cum a pierdut formaţia ce-i poartă numele, ci clar, cu minimum 3-0. Da, m-aş bucura să văd la Casa Albă primul preşedinte american de culoare şi nu m-aş bucura să văd la Casa Albă cel mai bătrîn preşedinte din istoria SUA, la 72 de ani! Şi nu mă acuzaţi de political correctness, nu m-a încîntat niciodată această teorie care a încercat să spele un păcat făcînd alte păcate.

Da, chiar dacă nu pot să votez de la mii de kilometri depărtare, şi fără cetăţenie, îmi doresc să învingă Obama. E tînăr, inteligent, absolvent de Harvard, e democrat - cît regretă yankeii blocarea lui Al Gore în cursa cu "terminatorul" republican Bush jr în 2000 -, e împotriva ideii de război pentru testarea armamentelor şi ocuparea pieţei de petrol, gen Irak, şi, mai ales, a reuşit în numai trei ani, de cînd a fost ales în Senat, să candideze la preşedinţie!

Mă tem însă de un lucru! Să nu sfîrşească mai repede decît JFK! Ku-Klux-Klanul deja are lunetele pregătite!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.