Handbal

Sandu Iacob: "Am ajuns la maturitate!"

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Căpitanul României, Sandu Iacob, spune că "tricolorii " vor produce şi alte surprize după victoria în faţa Poloniei, vicecampioana lumii


După ce Aihan Omer a fost desemnat antrenorul " naţionalei " României, Sandu Iacob a ajuns căpitanul primei reprezentative. La 31 de ani, Iacob a jucat la toate marile echipe din România. A trecut pe la Steaua, Fibrex Săvineşti, HCM Constanţa, dar a evoluat şi în Bundesliga, cel mai tare campionat din lume, pentru Lubecke. S-a întors însă acasă, la Bacău, echipă cu care vrea să cîştige un nou titlu de campion. ;)

Cum explică Sandu rezultatele foarte bune ale României din ultimul timp ? "Am ajuns la maturitate ca handbalişti. Acum cinci-şase ani, ne bătea Turcia, acum nu se mai pune problema. Lumea ne-a judecat pînă acum prin prisma generaţiilor care au cîştigat titluri mondiale, noi eram o generaţie de rataţi ", spune interul stînga. "De la an la an, ne-am ridicat, au apărut jucători tineri ca Ghionea, Şania, Georgescu, handbalişti capabili să joace în orice echipă din lume. Ei, dacă s-ar fi născut spanioli, suedezi, ar fi jucat la Kiel, Barcelona", a adăugat Iacob.

Şi venirea lui Aihan Omer a adus un mare plus. "Jucăm mult mai organizat, e mai multă linişte la echipă. Aihan e tehnicianul care ştie cel mai bine să ţină în mînă vestiarul. Nu ridică tonul fără rost, chiar în momentele cînd treaba nu merge deloc bine", crede Iacob. Căpitanul "naţionalei " crede că după ce România a bătut Polonia, vicecampioana lumii, la Mondialele din ianuarie, în Croaţia, va produce noi surprize. ;) "Am căpătat încredere în noi, nu ne mai e frică de nimeni. Valoare aveam şi pînă acum, dar intram pe teren ca mielul la tăiere", a încheiat Sandu.


"Nu sînt valoros!"
Sandu Iacob are doi copii : Matilda (5 ani) şi Ivan (un an). "Matilda se mai uită la meciuri, ştie că joc handbal. Într-o zi a discutat cu Ioana, soţia mea, întrebînd-o de cupele şi medaliile pe care le-am pus pe un panou, acasă.

- Mami, tata a cîştigat toate cupele astea ?
- Da, mamă, pentru că e bun, valoros.
- Eu nu cred, l-am văzut de multe ori căzînd pe teren!!!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.