Volei

Echipă de Ligă

Articol de Roxana Fleşeru   —  marţi, 11 noiembrie 2008

Fără adversar în campionatul României, CSU Metal Galaţi vrea o victorie în partida de mîine din Liga Campionilor



Campioana României a debutat în competiţia competiţiilor inter-cluburi cu o victorie în deplasare la Fakro Muszynianka Muszyna. "Nu ne aşteptam la această victorie, dar ne-o doream", a spus Alida Marcovici, căpitanul echipei din Galaţi. Următorul hop de trecut din grupa C pentru gălăţence va fi "acasă" cu formaţia turcă Vakifbank Günes S. Istanbul.



CSU Metal Galaţi va disputa meciurile de pe teren propriu în sala Rapid, pentru că sala din Galaţi nu corespunde :( normelor impuse de Federaţia Europenă de Volei. Astfel că mîine, de la ora 19:00, formaţia antrenată de Zoran Terzici va debuta "acasă"  în faţa spectatorilor bucureşteni. "Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în Polonia, vom reuşi să cîştigăm şi cu formaţia din Turcia", a spus antrenorul Zoran Terzici.



Turcoaicele se întorc

Vakifbank Günes S. Istanbul, cîştigătoare a Cupei Challenge, se întoarce în România, după ce sezonul trecut a întîlnit în Challenge Cup pe Dinamo. "Vom întîlni formaţia cea mai bună a acestei grupe abia în decembrie, cînd vom juca împotriva celor de la Volley Bergamo", a adăugat Alida Marcovici, fosta componentă a formaţiei din Ştefan cel Mare. După prima etapă din Liga Campionilor, Metal Galaţi e lider în grupa C. În următoarea fază, play-off de 12 echipe,  se califică primele două clasate după grupe, dar şi cele mai bune două formaţii de pe locul trei.



Sîrbii între ei

Pentru  sîrbii Zoran Terzici, Ivana Djerisilo şi Britzika Molnar, partida de mîine va fi una specială pentru că la formaţia turcă evoluează Jelena Nikolici, căpitanul echipei Serbiei. "Întotdeauna e greu să joci împotriva celui care conduce din teren echipa ta naţională. Dar vom trece peste acest amănunt, pentru că ne-am mai întîlnit cu această situaţie, cînd amîndouă jucam în campionatul Italiei", a spus Ivana Djerisilo.



Cu gîndul departe

Frauke Dirickx, conducătoarea de joc a echipei din Galaţi, speră şi ea  într-o victorie în partida de mîine. "Nu se joacă cel mai bun volei în campionatul românesc, dar eu am venit în România pentru Liga Campionilor, unde este un alt nivel", a spus belgianca.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.