Liga 1

Vestiar rupt

Articol de Ioana Mihalcea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Incidentul dintre Vlădoiu şi Ze Kalanga a creat antipatie între români şi străini. Ultimii se simt vînaţi şi îşi fac bagajele


În vestiarul "cîinilor" clocoteşte neliniştea după înfrîngerea cu Urziceniul (0-1). Scandalul dintre Ze Kalanga şi secundul Jean Vlădoiu a învolburat relaţia dintre români şi străini, unii dintre aceştia din urmă gîndindu-se să plece cît mai curînd din Ştefan cel Mare! Cum s-a ajuns aici? GSP a aflat culisele incidentului de după meciul cu Unirea, cel care a dus la ruptura din vestiar.

Ze a împins, Vlădoiu a lovit!
La finalul partidei cu ialomiţenii, în momentul în care echipele se îndreptau spre cabine, între Ze Kalanga şi Jean Vlădoiu a izbucnit conflictul. Totul s-a petrecut pe holul din faţa vestiarului. "Jean îi reproşa că a dat numai pase greşite, că a stat mai mult pe jos, iar angolezul s-a dus spre el să-i ceară socoteală. S-a împins în el, l-a îmbrîncit şi normal că Vlădoiu l-a atins! Dar nu i-a dat foarte tare. Îl ştiţi pe Jean, e genul care doboară taurul!", au povestit surse GSP. Imediat, africanul de 25 de ani şi-a aruncat tricoul, s-a îmbrăcat în grabă şi a părăsit stadionul. "Nici n-a mai stat la duş, a plecat supărat la hotel!", zic martorii.

Străinii s-au speriat
Lui Blay, Romanovs şi Miranda, care erau în vestiar, nu le-a picat deloc bine incidentul dintre Ze şi Vlădoiu. "Stăteau retraşi în vestiar şi n-au scos o vorbă. Au plecat acasă rapid, s-au temut ca lucrurile să nu degenereze", zic apropiaţi ai acestora. "Se simt vînaţi!", spun voci din interior. De ce? "Miranda a dat o pasă greşită înainte de golul Urziceniului şi a fost certat de toată lumea, chiar dacă alţii n-au jucat nimic! Iar Blay e criticat mereu, chiar dacă, de bine de rău, îşi face mereu treaba", zic apropiaţi ai fotbaliştilor.


"Doar l-am împins!"
Jean Vlădoiu, care nu va fi sancţionat de şefi, a explicat incidentul la GSP TV: "I-am reproşat lui Ze că nu a dat mai mult pe teren. Probabil a înţeles greşit, de obicei eu nu reproşez nimic. E un incident regretabil, mai ales că nu i-am spus mare lucru. Nu l-am lovit, ci l-am împins. Dacă îl loveam, lăsam şi semne. Am făcut acest gest pentru că el se apropia ameninţător. M-a deranjat atitudinea lui, trebuia să accepte critica, chiar venită din partea unui antrenor secund".

Clauza de 50.000 de euro
Ze Kalanga s-a prezentat la antrenamentul de ieri după-amiază, dar a urmat doar un program de recuperare. Extrem de afectat după episodul de duminică seară, Ze şi-ar dori să plece din iarnă de la Dinamo şi chiar se gîndeşte să nu se mai întoarcă din Angola. "Are o clauză în contract prin care, dacă lipseşte mai mult de o săptămînă de la antrenamente, va trebui să plătească 50.000 de euro", spun dinamoviştii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.