Campionate

Jos pantalonii!

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Zenga a inventat la Catania o stratagemă derutantă. Portarul e mascat de un jucător care îşi trage şortul în jos şi Mascara înscrie


Walter Zenga continuă să uimească Italia. Tehnicianul Cataniei a brevetat o schemă ingenioasă la loviturile libere, cu care sicilienii au învins-o duminică pe FC Torino (3-2).

Care e inovaţia? Patru jucători se aşază în grup, deliberat în ofsaid, şi fac o barieră falsă, distrăgînd atenţia adversarilor. Chiar în momentul executării loviturii libere, se retrag în fugă şi unul dintre ei îşi lasă şortul în jos cîţiva centimetri, :O maschînd astfel cîmpul vizual al portarului. Aşa a procedat Plasmati şi Sereni a căutat mingea în plasă. "E un truc folosit de multe echipe, iar jucătorii Cataniei nu încalcă regulamentul cu nimic atunci cînd eu şutez la poartă", a explicat atacantul sicilian. Zenga l-a completat: "Sînt nişte scheme studiate. Al doilea zid al nostru nu era în ofsaid". ;)

Pierluigi Collina, şeful arbitrilor, ameninţă însă: "E conduită nesportivă. De-acum vom sancţiona şortul lăsat în careu, deşi gestul n-a fost făcut ca să ofenseze publicul sau ca să provoace adversarii".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.