Nationala

Milan Jovanovic: "Cine sînteţi voi?"

Articol de Justin Gafiuc, Raed Krishan (foto)  —  vineri, 21 noiembrie 2008

Golgeterul Serbiei şi al lui Standard Liege, Milan Jovanovici, atacă: "România e o echipă oarecare dacă-i scoţi din calcul pe Mutu, Chivu şi Raţ"


Omul lui Loţi Boloni de la Standard Liege, Milan Jovanovici, 27 de ani, a fost strălucitor în "amicalul" cu Bulgaria. A marcat două goluri şi a obţinut două penaltyuri în doar o repriză! :O Sezonul trecut era folosit ca vîrf împins la club şi la "naţională", dar din toamnă încoace a trecut pe banda stîngă. Mişcare decisivă făcută de Boloni şi de Antic, care au cîştigat astfel un jucător-cheie, tulburător pe spaţii largi, letal cînd porneşte din bandă cu mingea la picior. E un amestec între agilitatea lui Răducioiu, fenta lui Ilie Dumitrescu şi teatralitatea de careu a lui Lăcătuş, plus spiritul de luptă sîrbesc. Nici o exagerare! Pentru băieţii din flancul drept al "tricolorilor" se anunţă clipe grele! Iar Milan lansează deja războiul psihologic!

- Mile, 6-1 cu Bulgaria, e un avertisment pentru români?
- E chiar mesajul către România: vi se apropie coşmarul! :X Am făcut un meci fantastic împotriva Bulgariei, ne-a ieşit absolut tot. Sîntem deja un grup formidabil, care, de la o întîlnire la alta, ne surprindem plăcut chiar pe noi. Jocul se leagă incredibil, avem multe ocazii de poartă, ştim să punem adversarul sub presiune şi să marcăm. E exact ceea ce trebuie să se întîmple!

"E doar începutul"

- Ai înscris de două ori, ai scos două penaltyuri. S-a terminat armamentul pentru România?
- (rîde) Să se termine?! E doar începutul! Serbia are o generaţie excepţională şi am pornit acum pe un drum care trebuie dus pînă la capăt. Cu echipa actuală, sîntem obligaţi să ne calificăm la Mondiale şi o vom face!

- Ce ştii despre actuala echipă a României?
- În afară de Mutu şi de Raţ, cu care am fost coleg la Şahtior, salutări lui Razvan!, n-am auzit de nimeni de la voi. Chiar nu ştiu cine sînteţi!

- Chivu?
- Aa, OK, Chivu, da! E important pentru Inter, pentru "naţionala" României. Un fotbalist cunoscut. Dar gata!

"Vom face istorie"

- Lobonţ?
- Who is Lobonţ?

- Marica de la Stuttgart?
- Who is Mari..? Marila? Nu-l ştiu!

- Rădoi a jucat cu Steaua în Liga Campionilor!
- Who is Radoi? Omule, habar n-am cine sînt băieţii ăştia! Chiar nu sînt cunoscuţi în Europa! Nu mă înţelege greşit! Nu e nici o aroganţă, nici o sfidare, dar în afară de Mutu, Chivu şi Raţ, aveţi o formaţie oarecare. Dacă luăm om cu om, Serbia are mai multe individualităţi. Plus o echipă superioară, care poate face istorie! Asta e cel mai important!

- Ce înseamnă pentru cariera ta colaborarea cu Boloni?
- (face semn cu degetul mare în sus, în semn de OK) Impresionant pentru mine! El şi Antici sînt cei mai buni tehnicieni cu care am lucrat pînă acum. Atmosferă şi profesionalism cum există la Liege şi la naţionala Serbiei n-am mai întîlnit nicăieri.


REACŢII

"E amuzant Jovanovici. Să fie sănătos dacă aşa crede. Nu intru în polemică. Oricum, pînă în martie o să mai certăm de 20 de ori"
CRISTI CHIVU, căpitanul "naţionalei"


"Jovanovici încearcă să impresioneze, mai ales că Serbia e în formă! E puţin arogant. E periculos, dar îl putem anihila. Ca să ştie cine sîntem!

RĂZVAN RAŢ, fundaş "naţională"


"Chiar şi fără patru titulari, jocul Serbie a fost plin de inventivitate şi de viteză de la mijloc în sus. Jovanovici extraordinar! N-am mai văzut de mult aşa ceva"
IOSIF ROTARIU, fost internaţional


"De ce să ne raportăm la aprecierile negative ale unui adversar?! Poate că nici 99,9 la sută dintre jucătorii noştri nu au auzit de el"

GICĂ POPESCU, fost internaţional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.