Liga 2

Pus la zid

Articol de Radu Romanescu  —  luni, 24 noiembrie 2008

Managerul-antrenor Ionuţ Chirilă a fost criticat dur de fosta glorie a Aradului, Gabor Biro, campion cu UTA şi naş în teren al lui Mircea Lucescu

Gabor Biro (62 de ani), component al generaţiei care a eliminat Feyenoord, îl pune la colţ pe "Napoleon". "Mai bine mă întîlnesc cu un urs decît cu Biro", spunea despre el Mircea Lucescu. Ieri, Biro l-a acuzat pe Chirilă că îndepărtează UTA de arădeni. Născut în 1946, arădeanul a fost campion cu UTA în 1969 şi 1970, iar acum e observator federal.

- Domnule Biro, UTA a fost surclasatã la Mioveni. Ce ziceţi?
- Se mai întîmplă să pierzi şi aşa, nu asta e problema. Dar, s-a ajuns aici din cauza comportamentului lui Ionuţ Chirilă. Vorbesc cu foarte mulţi foşti mari jucători care îmi spun că nu le mai vine să meargă la meciurile echipei. E inadmisibil să spună că el e UTA! Ar fi trebuit să-şi vadă de instruirea jucătorilor, nu de celelalte.

- Cine ar putea asigura acum, din Arad, conducerea clubului?

- Există mulţi oameni valoroşi în Arad pentru conducere. Sînt Vaczi, Domide, Duckadam, dar Chirilă îi sfidează pe toţi care au adus glorie acestui club. Multe pleacă de aici. Pe el cine îl trage la răspundere?

- Se putea mai mult cu lotul actual?

- Nu am văzut toate meciurile, dar se putea mult mai mult. La Tîrgu-Mureş, CFR Timişoara, cu Alba Iulia şi cu Vîlcea nu aveai voie să pierzi. UTA are cel mai bun lot din serie. Vîlcea, de exemplu, nu stă mai bine, dar are altfel de oameni în club.

- S-ar schimba în bine lucrurile prin implicarea autorităţilor locale?

- E foarte important să se implice. Am văzut o declaraţie a domnului Chirilă în care spunea că primarul Gheorghe Falcă e cu baschetul. Probabil că are motive să nu se apropie mai mult de UTA.

Proiectul lui Lăzurean
Florian Lăzurean, fost preşedinte al "Bătrînei Doamne", a propus un proiect alternativ celui înaintat de Suporter Club UTA municipalităţii arădene. "Dacă 10.000 de arădeni dau 200 de euro anual, rezultă un buget de 2 milioane de euro pe an. Cred că în actuala conjunctură e unica soluþie. Cheltuielile mari atrag costuri mari, iar bugetele mari nu înseamnă întotdeauna performanţă”, a spus Lăzurean. În viziunea sa, cei 10.000 de arădeni ar urma să devină membri asociaţi ai FCM UTA.

Supărat pe jucători
UTA a fost mitraliată la Mioveni, iar Ionuţ Chirilă i-a pus la colţ pe jucători. Sînt foarte supărat pe jucătorii mei, care, astăzi n-au jucat absolut nimic. Ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu la Mioveni, pentru că Dacia e o formaţie bună. Dacă în atac am mai mişcat ceva, pe faza de apărare am fost penibili. Nu-mi explic cum am putut luat atît de uşor golurile", a spus "Napoleon".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.