Campionate

Revanşa

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pe lîngă accesul în "16"-imile Cupei UEFA, victoria cu Basel i-a adus antrenorului lui Şahtior împăcarea cu fanii ucraineni

Mircea Lucescu s-a împăcat cu fanii în Ucraina. Showul oferit miercuri, cu Basel (5-0), i-a asigurat, dincolo de calificarea în primăvara Cupei UEFA, spălarea păcatelor pentru tot sezonul slab în Ucraina. Antrenorul român a fost iertat că a ratat saltul spre "optimile" Ligii. În numai două luni, Il Luce a transformat ameninţările cu moartea ale ultraşilor în aplauze!

Seria neagră, care i-a aruncat pe "mineri" pe penultimul loc, i-a scos din minţi pe fani. Care i-au cerut furioşi demisia. Apoi, l-au atacat prin bannere cu mesaje agresive. Primul l-a invitat paşnic să plece: "Lucescu, întoarce-te acasă! Altfel, trecem la nivelul următor". Au continuat, profitînd şi de eşecurile din grupele Ligii, şi l-au somat să se ducă înapoi în Turcia. Cum Lucescu nu s-a conformat, ultraşii au schimbat foaia la derbyul cu Metalurg: "Mircea, casa ta din Italia poate să fie arsă. Nu profita de bunătatea poporului ucrainean!”

Roata s-a întors însă. Cinci victorii la rînd pentru Şahtior şi suporterii îl aplaudă, aşa cum s-a întîmplat miercuri. Lucescu exultă: "E revanşa mea în faţa celor care în urmă cu două luni doreau să renunţ".

"Nu ştiu ce-o să fac"
Viitorul lui Mircea Lucescu rămîne învăluit în mister. Deşi anunţase că va pleca de la Şahtior în iarnă, fiind curtat de Galatasaray, cu care presa turcă susţine că a şi semnat un precontract, tehnicianul român încă nu s-a decis: "Nu ştiu ce se va întîmpla cu mine. Aştept partida cu Barcelona şi apoi vom analiza ce este de făcut". Nici patronul Rinat Ahmetov n-a deschis subiectul Lucescu, amînînd totul după utimul meci din campionat, cu Karpatî Lvov.

3X3 în grupele Ligii
Mircea Lucescu n-a putut trece cu Şahtior în "optimile" Ligii. A încercat de patru ori şi a eşuat. În 2004-'05, a terminat după Milan şi Barcelona (6 puncte) şi a continuat în Cupa UEFA, unde s-a oprit în "optimi", eliminat de Alkmaar. În 2006-'07, a făcut tot 6 puncte, fiind devansat de Valencia şi Roma. A mers tot pînă în "optimile" C2, unde a pierdut cu Sevilla. În ediţia trecută, s-a clasat pe 4 în grupă, ratînd primăvara. Acum are 6 puncte şi va încheia pe locul 3.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.