Liga 1

Cristi Borcea: "Penescu a schimbat arbitrul!"

Articol de Cătălin Gheorghiu   —  duminică, 30 noiembrie 2008

Dinamoviştii îl acuză pe patronul Argeşului că a influenţat înlocuirea lui Ovidiu Haţegan cu Mugurel Drăgănescu





Argeşul a reuşit ce şi-a propus înaintea partidei cu Dinamo: schimbarea "centralului" Ovidiu Haţegan, pe care Cornel Penescu, patronul piteştenilor, l-a contestat vehement în zilele premergătoare meciului! "Haţegan a suferit o indigestie şi nu poate arbitra la parametrii optimi, riscă să pună în pericol desfăşurarea partidei" a fost explicaţia Comisiei Centrale a Arbitrilor.



CCA a decis ieri dimineaţă să-l trimită în locul lui Haţegan pe Mugurel Drăgănescu, care trebuia să conducă întîlnirea CFR - Gaz Metan, de luni.



"E cel mai mare stelist, ne-a făcut mereu praf!"

Decizia a stîrnit mînia oficialilor din Ştefan cel Mare. "Schimbarea arbitrului a fost făcută de Penescu! Incredibil, nu se poate aşa ceva! Drăgănescu ăsta e cel mai mare stelist, ne-a făcut praf pe unde ne-a prins. Nu pot să îmi imaginez cum se poate înlocui un arbitru într-o oră!", a acuzat Cristi Borcea. "În toate partidele în care ne-a arbitrat, Drăgănescu ne-a dezavantajat! Penescu a reuşit să schimbe arbitrul în ultimul moment, credeam că este naiv, dar e unul dintre cei mai buni conducători care domină fotbalul românesc", a zis şi Vasile Turcu.



"Consemnăm succesul domnului Penescu! Logic era să arbitreze rezerva lui Haţegan. Dacă eu fac pană, îmi cumpăr o maşină nouă în loc să folosesc roata de rezervă?"

Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo



"Nu e bine să se anunţe arbitrul cu o zi înaintea meciului. Trebuie să ştii din timp, poate ai parte de unul care ţi-e duşman şi poţi să-l recuzi, că de asta plătim arbitraje"

Cornel Penescu, patron FC Argeş





De ce nu a fost ales arbitrul de rezervă?

Arbitrul de rezervă al lui Ovidiu Haţegan delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor pentru partida de aseară a fost Ionel Ivan din Brăila. De ce nu a fost "titularizat" el la centru? Pentru că nu există un regulament clar pentru asemenea situaţii, aşa că decizia e luată de CCA. Iar preşedintele forului, Gheorghe Constantin, a considerat că Drăgănescu este mai potrivit pentru această partidă.



"Totul mi s-a tras de la o tocăniţă de ciuperci!"

Ovidiu Haţegan a explicat ieri abandonul: "Am ţinut post, iar vineri seară am mîncat, la hotelul unde am fost cazaţi, o ciorbă de fasole şi o tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă. Ieri dimineaţă mi s-a făcut rău, am avut diaree, am vomat şi aveam frisoane. I-am spus domnului Constantin, însă mi-a zis să mai aşteptăm, să vedem dacă îmi revin. Am încercat să mănînc un piept de pui la grătar la prînz, dar am vomat iar şi pe la ora 14:00 îmi era extrem de rău. Nu m-am simţit în stare să arbitrez". (Dan Udrea)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.