Liga 1

Lider de ceaţă

Articol de Justin Gafiuc  —  duminică, 30 noiembrie 2008

Dinamo a trecut fără strălucire de FC Argeş şi va fi campioană de toamnă dacă Urziceniul pierde mîine, în Ghencea


Ceaţa care a cuprins birourile şi vestiarul lui Dinamo a ascuns aseară şi gazonul din Ştefan cel Mare. Aşa că ciocnirea roş-albilor cu Piteştiul fostului "cîine" Ionuţ Badea a putut fi doar ghicită din tribunele aprinse împotriva cuplului manelist Torje - Ropotan, trecut în prima garnitură de Rednic.

Trebuie că pe teren va fi fost o înfruntare interesantă. Cel puţin aşa a reieşit din mişcarea mogîldeţelor care au despicat cu suflu smogul dens, prins parcă în rădăcini de tuşe. :) Mingea a circulat cu repeziciune dinspre un careu spre altul, iar spectatorii au reacţionat pe rînd la baloanele care zburau în preajma buturilor lui Dolha şi Boşneag.

Cine vede ocaziile?
S-a auzit mai întîi peluza "Cătălin Hîldan", de unde a pornit un oftat de uşurare la o bară a lui Dulcea (23), care, de lîngă Blay, a reluat cu capul o centrare expediată de Mircea Stan. A venit apoi rîndul fanilor dinspre Spitalul de Urgenţă să trimită mesaje către restul arenei despre ce se întîmplă pe iarbă.

Şi era vorba despre o dublă ratare a gazdelor. Boşneag a scos în corner un şut din lovitură liberă al lui Adrian Cristea (39), iar la faza următoare Dănciulescu a luat o acţiune pe cont propriu pe flancul stîng, a intrat în suprafaţa de pedeapsă, dar a trimis puţin pe lîngă bară. ;)

Cristea l-a salvat pe "Danciu"
Dansul siluetelor s-a schimbat după pauză. Mingea a alergat mai mult înspre jumătatea oaspeţilor, iar rezultatele n-au întîrziat. "Centralul" Drăgănescu a văzut bine un henţ comis în careu de Poenaru la o finalizare marca Dănciulescu, a dictat penalty şi l-a eliminat pe fundaşul argeşean. Tot decarul roş-albilor a executat lovitura de la 11 metri, dar portarul din Trivale a respins (65)!

În zece oameni, oaspeţii sînt la un pas să dea lovitura pe un contraatac încheiat cu un şut al lui Cr. Tănase (70), parat însă cu emoţii de Dolha, pentru ca, pînă la urmă, dinamoviştii să găsească drumul spre gol: centrare din dreapta, deviere Miranda, reluare Adrian Cristea pentru 1-0 şi pentru excluşii Pulhac şi Goian, cărora le-a dedicat golul. Argeşul n-a avut pu terea să revină, ba “cîinii” s-au şi distanţat, 2-0 în prelungiri, prin Miranda. :)


"S-a vorbit prea mult de Torje şi de Ropotan. Ei contează enorm în angrenajul lui Dinamo. După ce au ieşit de pe teren, parcă am jucat în nouă!"

Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo


“A fost o atmosferă încărcată la echipă, dar ne-am mobilizat şi sîntem bucuroşi că am terminat anul cu o victorie. Sperăm să rămînem lideri şi după meciul Stelei”

ANDREI CRISTEA, atacant Dinamo

"Peste iarnă poate se va reveni la sentimente mai bune faţă de Goian şi Pulhac. Ei au vorbit pe teren, au muncit şi au contribuit la performanţele lui Dinamo"
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo


Dedicaţie pentru renegaţi
Golul înscris de Adrian Cristea în minutul 65 a fost prilej pentru a-şi demonstra solidaritatea faţă de Cristi Pulhac şi Lucian Goian, ambii puşi pe lista de transferuri de conducere. Imediat după ce a marcat, mijlocaşul de 25 de ani şi-a dat jos tricoul de joc, iar pe un altul de culoare albă era inscripţionată, pe faţă, cifra 3, numărul purtat de Pulhac, iar pe spate, numărul 18, cel al lui Lucian Goian.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.