Campionate

Au găsit vinovatul!

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cotidianul As îl acuză pe preparatorul fizic Di Salvo pentru numeroasele accidentări şi, implicit, pentru criza galacticilor


S-a găsit vinovatul pentru criza pe care o traversează Real. As, cotidianul de casă al madrilenilor, şi Marca nu-l mai arată cu degetul pe antrenorul Bernd Schuster, ci pe preparatorul fizic Valter Di Salvo!  :O "De la începutul sezonului şi pînă acum, numărul accidentărilor în lotul lui Schuster a ajuns la un total de 24, majoritatea leziuni musculare. Di Salvo e principalul responsabil pentru că Real arată acum ca o infirmerie", au tunat ieri cele două ziare madrilene.

As dezvăluie că italianul a primit credit total încă de la instalarea sa, în vara lui 2007. Şefii clubului i-au dat pe mînă "Real Madrid TEC", "un proiect costisitor, al cărui obiectiv e prevenirea accidentărilor, printr-o pregătire individualizată cu jucătorii". Cu toate astea, pînă acum, de-a lungul a 13 etape de campionat, 14 dintre galactici s-au confruntat cu diverse leziuni musculare! "Numai sîmbătă seară, la 1-3 cu Getafe, au Sneijder, Torres şi Pepe. Ultimul nici nu va mai juca pînă la sfîrşitul anului", :S a anunţat Marca.

Ia dublu cît Rădoi!
Pentru a-l aduce pe Valter Di Salvo de la Manchester United, în 2007, Real a făcut un efort considerabil. Preşedintele Calderon le-a plătit englezilor 250.000 de euro, iar italianului i-a oferit un contract beton. Încasează 600.000 de euro anual, dublul salariului lui Rădoi la Steaua, şi are libertate deplină în tot ceea ce ţine de pregătirea fizică a jucătorilor. La "Real Madrid TEC" a angajat alţi doi preparatori fizici, un bucătar şi un nutriţionist. "Dacă nu mi s-ar fi îndeplinit toate cerinţele nici n-aş fi venit", a mărturisit Di Salvo.

Coincidenţă?
Chiar dacă Di Salvo mai activase la Real în sezonul 2003-2004, cînd antrenor era Carlos Queiroz, sau poate tocmai de aceea, madrilenii nu s-au îndoit nici o clipă de profesionalismul italianului. Deşi, motive aveau suficiente. As şi Marca au scris ieri că în ultima lui stagiune la Manchester United, 2006-2007, italianul s-a confruntat cu probleme similare. Între august şi noiembrie, totalul accidentărilor a fost de 24. Jumătate dintre acestea, diverse leziuni musculare. Exact ca şi la Real!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.