GSP special   •   Inimi la Beijing   •   “INIMI LA BEIJING” VA FI LANSATĂ PE 16 DECEMBRIE ŞI SE VA VINDE ÎMPREUNĂ CU GAZETA SPORTURILOR

Pagini cu vise

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marţi, 02 decembrie 2008

Olimpiadele de pînă acum au rămas în mintea publicului românesc şi prin cărţile care s-au scris despre ele





Aproape fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice a avut strălucirea şi doza de întîmplare necesare să inspire naşterea unei cărţi. Ilie Goga şi Romeo Vilara, de pildă, au scris "Tokio, Olimpiada Recordurilor", după competiţia din 1964. "O zi fără sport e ca o mîncare fără orez" - aşa se intitulează un capitol din volumul dedicat Olimpiadei nipone.



"Olimpiada mexicană" din 1968 a fost descrisă de Ilie Goga şi Emanoil Valeriu. Ei au lăsat pentru totdeauna pe hîrtie performanţa primului campion olimpic la scrimă din România, floretistul Ioan Drîmbă, şi amintirea unor atlete de elită: Viorica Viscopoleanu, Lia Manoliu şi Mihaela Peneş. :)



În 1976, Romeo Vilara îşi boteza cartea "Montreal, Olimpiada Nadiei Comăneci", punctînd în fraze şi fotografii prezenţa micuţei sportive din România care dăduse peste cap aparatura de notare de la gimnastică. Iar Olimpiada din 1980, de la Moscova, cea de la care americanii au lipsit din considerente politice, a fost povestită de Horia Alexandrescu, într-un "Jurnal de reporter".



Pe 16 decembrie va apărea pe piaţă şi povestea celei mai recente Olimpiade, cea de la Beijing 2008. "Inimi la Beijing" se va vinde alături de Gazeta Sporturilor, la preţul de 10 RON.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.