Liga Campionilor

Ameninţări cu moartea pe adresa clubului Atletico înaintea meciului cu Marseille

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marți, 02 decembrie 2008

Formaţia spaniolă Atletico Madrid a anunţat, marţi, că a primit mai multe ameninţări cu moartea, chiar înainte de meciul din Liga Campionilor programat la 9 decembrie, informează Reuters.

Mai mult de 100 de email-uri şi faxuri au ajuns pe adresa formaţiei din Madrid, în special ca sprijin pentru suporterul lui Marseille, Santos Mirasierra, care este încă reţinut în Spania după ce au avut loc incidente în meciul dintre cele două echipe din Grupa D, din 1 octombrie.

Textele sunt scrise în franceză, spaniolă şi engleză, iar presa spaniolă a publicat o parte dintre ele, în care sunt ameninţări pentru fanii care vor să asiste la meciul din 9 decembrie, contra lui Marseille.  

Mirasierra, care a fost acuzat că a agresat un poliţist, riscă opt ani de închisoare, iar miercuri, la Madrid, va primi verdictul. Unele mesaje ameninţă că opt fani vor fi ucişi dacă suporterul formaţiei Marseille este condamnat.

Reprezentanţii grupării spaniole i-au anunţat pe suporteri de riscurile la care se supun în cazul în care efectueză deplasarea. UEFA a decis iniţial ca Atletico să joace meciurile la 300 de kilometri distanţă de Madrid, apoi a hotărât ca echipa să evolueze două meciuri cu porţile închise, iar în final sancţiunea a fost redusă la un meci fără spectatori. Echipa a jucat respectivul meci contra lui PSV, partidă câştigată cu 2-1.

Pe 9 decembrie, în ultima etapă a Grupei D, vor avea loc meciurile PSV-Liverpool şi Marseille-Atletico.

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.