Campionate

Pariul pierdut

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Zenga s-a păcălit cu Dică, iar conducerea Cataniei îl atacă: "L-am lăsat pe antrenor să transfere un jucător"


După doar trei luni, Catania s-a lămurit în privinţa lui Nicolae Dică. :SFostul stelist nu s-a putut adapta la fotbalul italian şi clubul sicilian încearcă să-şi recupereze investiţia de două milioane de euro. Walter Zenga a pierdut pariul pus cînd a insistat pentru mijlocaşul român.

Oficialii Cataniei l-au atacat acum pe antrenor, reproşîndu-i mutarea făcută prin vocea administratorului delegat Pietro Lo Monaco: "Dică a fost unicul jucător pe care nu l-am luat eu, dar cu acest transfer am dorit să-i dau mînă liberă lui Zenga. Am vrut să-i demonstrăm că ne bazăm pe modul lui de a pregăti echipa şi credem cu adevărat în tehnicianul nostru".

Şi Walter a crezut în Dică. L-a titularizat din prima etapă, în jocul cu Genoa, dar în 60 de minute n-a reuşit mai nimic, italienii criticîndu-l că e prea lent. :(A ajuns rezervă şi n-a mai prins în Serie A decît jumătate de oră pe "San Siro", contra lui Inter. Plus un meci întreg de Cupă, cu Padova, în care a şi marcat singurul gol oficial la Catania. Apoi, numai curse între banca de rezerve şi tribună, pînă cînd ex-stelistul i-a solicitat resemnat lui Zenga transferul.


Refuzat în ţară
Uşor l-au luat, foarte greu scapă însă de românul de 28 de ani. Sicilienii au sperat să-l expedieze înapoi în ţară: la CFR ori în Ghencea. Steaua nu-l mai vrea şi clujenii au respins schimbul propus cu Dubarbier. Cum nu se profilează încă altă variantă din Liga 1, Dică ar putea fi împrumutat în ianuarie la o echipă din zona retrogradării sau poate chiar în Serie B.


3 meciuri în total, în campionat şi Cupa Italiei, a prins Dică la Catania, jucînd doar 180 de minute

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.