Liga 1

"Vreau să plec"

Articol de Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Taborda cere achitarea restanţelor financiare, fiind decis altfel să părăsească echipa

Starea de tensiune de la Poli Timişoara se accentuează zilnic. După antrenorul Dusan Uhrin jr, demis de patronul echipei, portarul Pedro Taborda (30 ani) a recunoscut că sînt grave probleme financiare, afirmînd că e greu să-şi întreţină familia pe promisiuni. "Îmi face plăcere că sînt în Timişoara şi sînt mulţumit de oamenii cu care lucrez. Îi apreciez pe toţi, iar atmosfera este foarte bună. Sînt însă nişte probleme cu banii care sper să se rezolve şi nu o spun cu lipsă de respect. Am şi eu înţelegere. În şase luni, cred că am primit trei salarii şi una sau două prime. Mă consider profesionist şi doresc doar să fiu recompensat pentru munca mea", a spus abătut Taborda.

Portarul lusitan a explicat de ce a ales să vorbească despre restanţele financiare. "Nu vreau să se supere nimeni, cer doar să fiu înţeles. Am o soţie şi două fete de care trebuie să am grijă şi să le ofer totul. Dacă lucrurile nu se vor schimba, nu cred că este corect faţă de mine şi faţă de ele să mai continuu aici. Am totuşi 30 de ani", a adăugat goalkeeperul.

Taborda e nemulţumit şi de faptul că nu a primit mai multe şanse. "Am fost foarte furios cînd am jucat la Craiova atunci cînd s-a accidentat Pantilimon, am cîştigat şi apoi nu am mai fost folosit nici măcar în Cupă! Este normal să mă întreb atunci cînd voi mai apuca să joc! Dacă nu joc şi dacă nu există încredere în mine, ce trebuie să fac?", a încheiat Taborda.


Şocul Uhrin
Pedro Taborda a dezvăluit că nu-şi poate explica plecarea lui Uhrin. "Pentru mine este foarte complicat să înţeleg unele lucruri, iar demiterea antrenorului este unul dintre ele. Nu înţeleg cum a fost demis un tehnican care a făcut treaba pe care a făcut-o şi deşi echipa a fost penalizată cu 6 puncte, a dus-o pe locul 3. Decizia este însă a patronului, iar noi trebuie să o respectăm", a explicat Taborda.

Marţi e ziua decisivă
Patronul lui Poli a anunţat că va veni marţi la Timişoara pentru a discuta cu oficialităţile locale.  "Vom discuta mai mult despre ce va urma şi mai puţin despre ce a fost. Sper să fie o discuţie constructivă, nu una stearpă. Dacă discuţiile iau o altă turnură, mă ridic şi plec. Voi veni din respect pentru oameni. Dacă se vor hotărî să vină acţionari, îi primesc cu inima deschisă. Cine va fi majoritar, va decide", a anunţat Iancu.

Adio bonus de UEFA
Directorul executiv al timişorenilor, Gheorghe Chivorchian a dat asigurări că jucătorii îşi vor primi toţi banii în cursul lunii. "Salariile, primele chiar şi bugetul către stat, toţi banii vor fi achitaţi în perioada următoare. Mai era o discuţie asupra acelor prime de anul trecut, dar este stipulat clar în ROI că acei bani se primesc dacă echipa se califică în grupele Cupei UEFA, lucru care nu s-a întîmplat", a spus Chivorchian.

Nu-l pierd pe Abiodun
Chivorchian este convins că Poli nu-l va pierde pe Abiodun după ultima decizie TAS şi aşteaptă o decizie definitivă. "Atîta timp cît FRF i-a declarat liberi de contract era normal ca noi să îi legitimăm. Putea să îi legitimeze oricine. Poli nu are nici o vină. Nu îl putem pierde pe Abiodun. Regulamentele sînt clare. Faptul că nu a jucat în ultima perioadă nu are nicio legătură cu decizia TAS. A fost doar decizia lui Dusan", a explicat Chivo.

S-a decis programul
După pauza de iarnă timişorenii se vor reuni la Timişoara şi vor pregăti returul de campionat. Astfel între 7-13 ianuarie va avea loc vizita medicală, urmînd ca pe 14 ianuarie să se plece în primul cantonament de la Debrecen. Echipa va reveni la Timişoara pe 24 ianuarie, iar pe 3 februarie, bănăţenii vor pleca în Antalya, nu în Cipru aşa cum a fost anunţat iniţial. Pe 14 februarie, alb-violeţii se vor întoarce în Banat.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.