Cu o singură zi înainte ca organizatorii să anunţe traseul, Danilo Di Luca se teme ca Turul Italiei să nu fie o competiţie modelată special pentru revenirea lui Lance Armstrong. Ca argument, italianul de 32 de ani indică un contratimp individual de 61.5 kilometri, între Sestri Levante şi Riomaggiore
Într-o atmosferă de gală ce include foşti cîştigători ca Ivan Basso (2006), Danilo Di Luca (2007) sau Gilberto Simoni (2001, 2003), dar şi rutieri de calibru ca Lance Armstrong, Carlos Sastre sau Denis Menchov, ediţia centenară a Corsei Rosa va debuta pe 9 mai, din Veneţia, cu un contratimp individual de 21 de kilometri. Danilo Di Luca va fi speranţa celor de la LPR pentru un loc pe podiumul din Roma, în timp ce Alessandro Petacchi va da piept cu sprinterii tineri din plutonul mondial.
"Îl cunosc pe Armstrong şi ştiu că el va veni aici ca să cîştige. E posibil ca el să fie rutierul cel mai puternic, deşi a lipsit de pe şosea timp de trei ani. Turul Italiei a devenit cel mai important Mare Tur prin numele pe care le aliniază la start. Organizatorii fac minuni şi aduc întrecerea la nivelul Turului Franţei", a analizat situaţia liderul celor de la LPR. Lance Armstrong şi-a anunţat revenirea în această toamnă
La fix 100 de ani de la victoria italianului Luigi Ganna, Turul Italiei va propune un contratimp individual epic, de 61.5 kilometri, între Sestri Levante şi Riomaggiore, cu două căţărări intermediare, cel mai lung contratimp din ultimii 12 ani. Americanul Lance Armstrong a cîştigat 11 astfel de probe în Turul Franţei şi este de aşteptat ca de aici să pornească atacul pentru tricoul roz. Programat în etapa a 12-a, în mijlocul competiţiei, contratimpul l+a speriat un pic pe Di Luca.
"Dacă organizatorii stabilesc o astfel de etapă, este favorizat Armstrong. Sper să fie un pic mai scurtă, altfel voi fi nevoit să mă concentrez pe etapele montane", a explicat Di Luca, un rutier slab în acest tip de exerciţiu.
Cel mai lung contratimp prezent în Turul Italiei în istorie a avut loc în 1951 şi a măsurat 81 de kilometri. Legendarul Fausto Coppi a fost cel care s-a impus. Interesant este că primul contratimp individual din Turul Italiei a avut loc în 1933 şi a măsurat 62 de kilometri, la capătul cărora Alfredo Binda şi-a consolidat poziţia în faţa belgianului Jef Demuysere.
Sporturi • Ciclism • TURUL ITALIEI 2009
Di Luca se teme de contratimp în Turul Italiei
Articol de Mitică Docan — joi, 11 decembrie 2008
{{text}}