Handbal

Norvegia îşi păstrează coroana

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana olimpică a spulberat Spania în finala Campionatului European: 34-21 şi rămîne campioana continentului

În prima repriză Norvegia a avut ceva emoţii în faţa Spaniei, echipa care-i dăduse bătăi de cap şi în faza grupelor, disputa terminîndu-se la egalitate, 21-21. Cu românca Mihaela Ciobanu imbatabilă între buturi, Spania conducea cu 8-5 în minutul 17.


Antrenoarea Marit Breivik a schimbat însă liniile ca la hochei şi nordicele au preluat ostilităţile. Au marcat de cinci ori consecutiv, nemailăsînd loc de surprize. Ibericele au rezistat însă pînă la pauză, chiar dacă au fost clar dezavantajate de cele două arbitre din Ucraina: Rakitina şi Tkaciuk. Norvegia a intrat cu un avantaj minim, 13-12.


După pauză însă, campioanele olimpice nu au mai avut chef de glume. Încurajate de cei aproximativ 700 de suporteri veniţi din Norevgia, surorile Lunde şi compania au făcut spectacol. Au marcat gol după gol în faţa unei echipe debusolate, care parcă obosise învingînd România şi Germania. Scorul final, 34-21, a umplut de bucurie sala "Boris Trajkovski", cu norvegiencele făcînd grămada bucuriei şi cu spaniolele fericite pentru prima medalie din istoria "naţionalei" feminine.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.