Altele

Citatele anului 2008

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marți, 16 decembrie 2008

Pe lângă rezultatele bune şi recordurile doborâte în anul sportiv 2008 au rămas şi cîteva citate memorabile.

Olimpiadă
"Cînd sînt atît de mulţi cei care spun că nu se poate, nu ai nevoie decît de imaginaţie", Michael Phelps după ce a cîştigat cea de-a opta medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.

"Poate că este om, dar vine de pe altă planetă. Dintr-o altă Galaxie", înotătorul rus Alexander Sukhorukov după ce a concurat împotriva lui Michael Phelps.

"Dacă vrei să te sinucizi este treaba ta, dar nu trage după tine şi ţara ta", a spus şeful Comitetului Olimpic grecul Minos Kyriakou după ce campioana de la Atena la 400 metri a fost găsită dopată şi trimisă acasă.

Tenis
"Am creat un monstru şi de acum trebuie să cîştig fiecare turneu. Nu este uşor să încerci să cîştigi în fiecare săptămână", Roger Federer după semifinala de la Australian Open şi după ce a fost detronat de către Rafael Nadal.

"Un sezon aproape perfect, nu?", Rafael Nadal după ce a cîştigat French Open şi Wimbedon.

"Am o haină minunată pe care o pot purta pe orice teren chiar şi la New York .. este feminină şi se potriveşte
personalităţii mele
", Serena Williams după ce a apărut pe teren purtând o haină într-o zi călduroasă.

"Este foarte plăcut să o înving pe Maria. De ce? Pentru că nu îmi place costumaţia ei", Alla Kudryavtseva după ce a învins-o pe Maria Şarapova în runda a doua la Wimbledon.

Ciclism
"Am decis să revin în ciclismul profesionist", septuplul cîştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong, şi-a anunţat întoarcerea alături de echipa luxemburgheză Astana, începînd cu ianuarie 2009.

"Înainte de 2007 nu credeam că este posibil să cîştig toate Marile Tururi într-un timp scurt. Fiecare victorie a însemnat ceva pentru mine şi nu mă voi mulţumi doar cu aceste titluri", a spus Alberto Contador, după ce în 2008 şi-a îmbogăţit palmaresul cu Turul Italiei şi Turul Spaniei

 

 

Atletism
"Motivul pentru care am făcut acea greşeală oribilă şi încă vreo cîteva este acela că nu m-am iubit suficient pentru a spune adevărul", alergătoarea Marion Jones într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey despre cele şae luni petrecute în închisoare după ce a minţit în legătură cu dopajul.

"Am fost pe vârful muntelui şi i-am auzit pe toţi cei care mă aclamau. În închisoare faima mea nu există. Sînt la fel ca toţi ceilalţi", fostul campion olimpic Tim Montgomery (şi fostul iubit al lui Marion Jones) care a fost implicat în două procese, unul de fraudă şi unul de posesie de heroină, în anul 2008.

"De cîte ori mă întorc acasă reporterii îmi spun că nu am mai cîştigat de multă vreme. De acum, de cîte ori voi cîştiga, o să îi rog pe criticii mei să mă îngroape cu capul în jos pentru ca să mă poată pupa în find mai uşor", trăgătorul american Christian Cantwell după ce a cîştigat campionatul mondial indoor din martie.

Box
"Avem un vis pe care ni-l vom îndeplini luând ultima centură care lipseşte familiei Klitschko", pugilistul ucrainian Vitali Klitschko în noiembrie 2008 după ce el şi fratele lui, Vladimir, l-au povocat pe rusul Nikolai
Valuev la un meci pentru centura WBA.

"Am trăit o viaţă sălbatică şi ciudată. Am consumat droguri, am avut altercaţii cu oameni periculoşi, multe persoane au fost nervoase. M-am culcat cu nevestele unora care au vrut să mă omoare. Mă bucur să fiu aici. Este un miracol", Mike Tyson vorbeşte despre tercutul său la festivalul de film de la Cannes, unde a prezentat un documentar despre viaţa lui.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.