Liga 1

Vor să ia modelul Dinamo

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Copos e de acord cu majorarea de capital social şi vrea să aducă mai mulţi investitori la echipă, aşa cum e în Ştefan cel Mare

George Copos a realizat că nu mai poate finanţa de unul singur Rapidul şi, pentru a scoate clubul din criza financiară, s-a inspirat de la Dinamo. :O Patronul din Giuleşti vrea să preia modelul din Ştefan cel Mare şi să aducă la echipă mai mulţi investitori. Acesta este şi motivul pentru care a contactat în ultima vreme mai mulţi oameni de afaceri din România, cum ar fi Ionuţ Negoiţă, Ovidiu Tender, Marian Iancu, Adrian Porumboiu şi Gino Iorgulescu.

Pentru a aduce noi investitori, Copos e dispus să accepte şi majorarea de capital social, care în acest moment e de doar 2,5 milioane de euro. Totuşi, nimeni nu vrea să vină la Rapid :S pînă cînd nu se va realiza un audit. Pentru asta, giuleştenii au încheiat la începutul lunii un contract cu firma elveţiană Deloitte Touche, însă raportul financiar nu va fi gata pînă la finalul lunii ianuarie.

Valvis e interesat
"E singura posibilitate de a convinge lumea să investească în Grant. Omul trebuie să ştie ce riscuri îşi asumă, înainte de a băga bani. Chiar şi în actuala situaţie economică din România, sînt oameni de afaceri dispuşi să vină alături de George Copos. După ce se termină auditul va fi decisă şi suma cu care va fi majorat capitalul, probabil se va ajunge undeva la 20 de milioane de euro", :O susţine un apropiat al acţionarului majoritar.

Printre cei interesaţi se numără şi Jean Valvis, cel care în prezent deţine sub 0,1 la sută din acţiuni. Omul de afaceri greco-elveţian a vîndut în luna aprilie concernul LaDorna francezilor de la Lactalis, tranzacţie care i-a adus în cont aproximativ 80 de milioane de euro.

Taher vrea şi el
Chiar dacă tranzacţia dintre Fathi Taher şi George Copos a eşuat, omul de afaceri iordanian îşi doreşte şi el să participe la majorarea de capital social, însă cu banii pe care i-a băgat deja în club. La ultimele întîlniri dintre cei doi, Taher a încercat să-l convingă pe Copos să transforme cele 8 milioane de euro în acţiuni, însă acţionarul majoritar al Rapidului nu s-a lăsat înduplecat: "Nu se poate aşa ceva, banii aceia sînt deja cheltuiţi!".

"Cesar poate pleca"
Directorul general Grigore Sichitiu a declarat că Julio Cesar e liber să plece la Vitoria Guimaraes, formaţie ce şi-a manifestat interesul pentru mijlocaşul brazilian: "Julio Cesar e unul dintre jucătorii cu salarii mari cărora le-am transmis să-şi caute echipe şi probabil că varianta cu Vitoria Guimaraes a apărut pentru că impresarul lui e portughez. Sîntem deschişi la discuţii, dar nu ne-a contactat nimeni, nici pentru el, nici pentru ceilalţi”.

Piţurcă îl susţine pe Peseiro
Selecţionerul Victor Piţurcă consideră că giuleştenii au greşit cînd au semnat contractul cu Jose Peseiro şi spune că dacă ar fi fost în locul portughezului ar fi procedat la fel: "Sub nici o formă nu aş fi acceptat diminuarea salariului. În vară, cînd au semnat contractul, nu s-au gândit că nu îl pot onora?". Peseiro nu le-a transmis rapidiştilor nici un răspuns la ultima ofertă de reziliere a contractului, iar luni va pleca în Portugalia, în vacanţă.

5 acţionari are Dinamo în prezent: Nicolae Badea, Cristi Borcea, Vasile Turcu, Dragoş Săvulescu şi Florian Walter

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.