Box

Nikolai Valuev şi-a păstrat centura mondială WBA, după ce l-a învins pe Holyfield

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campionul mondial WBA la categoria grea, rusul Nikolai Valuev, şi-a păstrat titlul, după ce l-a învins, sâmbătă noapte, pe amercianul Evander Holyfield, la capătul unui meci care s-a decis după 12 reprize, informează AFP.

Rusul a fost declarat învingător, la puncte, cu scorul de 2-1 (116-112, 115-114 şi 114-114), doi arbitri fiind de părere că a fost mai bun decât adversarul său, în timp ce al treilea a văzut egalitate între cei doi boxeri.

Valuev s-a impus la capătul unei lupte care nu a fost foarte spectaculoasă, în care s-au întâlnit un boxer care a impresionat mai mult prin fizic şi un altul care a arătat un box curajos, dar pe care nu l-a ajutat vârsta înaintată, de 46 de ani. Spectatorii elveţieni l-au încurajat frenetic pe americanul Evander Holyfield.

"Am avut în faţă un adversar foarte puternic şi a trebuit să muncesc enorm de mult pentru a reuşi să mă impun în acest meci", a spus Valuev după terminarea luptei. De cealaltă parte, Holyfield s-a declarat dezamăgit de decizia arbitrilor şi a adăugat că trebuie să se gândească foarte serios la viitorul său.

Nikolai Valuev a rămas campion la categoria grea versiunea WBA, iar în anul 2009 ar putea avea parte de lupte mult mai dificile, pentru că fraţii Vladimir şi Vitali Klitschko, care deţin celelalte 4 centuri mondiale la categoria grea vor să îl provoace şi să câştige şi ultimul titlu pe care nu îl au în palmares. 

Sursă: NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.