Liga 1

Cavasin favorit

Articol de Mihai Mateaş, Adrian Bucur   —  luni, 29 decembrie 2008

Pe lista posibililor antrenori ai lui Poli au mai rămas trei nume, dar cele mai mari şanse le are italianul care a pregătit Fiorentina şi Lecce





Oscilînd între şcoala olandeză şi antrenorii români, patronul Marian Iancu înclină mai mult spre aducerea italianului Alberto Cavasin pe banca Timişoarei. "În acest moment au rămas doar trei opţiuni. Alberto Cavasin, un tînăr antrenor român, cu reale calităţi umane şi profesionale, dar şi un olandez, angajat al clubului Ajax. Totuşi, prioritatea numărul unu e întîlnirea cu Cavasin, astfel încît voi pleca săptămîna viitoare în Italia, pentru a discuta cu el, urmînd să rămîn acolo pînă după Revelion. Cavasin se pliază foarte bine pe planul pe care îl avem, acela de a cîştiga un trofeu la vară. Atîta timp cît în sezonul 1999-2000 a fost ales cel mai bun antrenor din Italia, nu mai sînt multe de spus. E într-o companie de lux, după el cîştigînd acel trofeu Capello sau Zaccheroni", a anunţat Iancu.



Directorul executiv al bănăţenilor, Gheorghe Chivorchian, e convins că italianul va accepta oferta Timişoarei. "Poate chiar înainte de Anul Nou se va hotărî cine va fi antrenorul lui Poli. O să mai avem o discuţie  cu domnul Iancu şi cu domnul Roşianu. Într-adevăr, sînt trei nume pe listă, dar, dacă e să vorbesc de şanse, să spunem că italianul Cavasin are şansele cele mai mari să devină antrenorul lui Poli", a spus Chivo.





Mizează pe preparatorul fizic

Iancu e convins că adaptarea italianului la Poli ar fi foarte uşoară. "Nu ştiu dacă a mai fost un asemenea antrenor în România. Din punct de vedere financiar, ar fi peste nivelul lui Dusan, dar rămîne de văzut. Italianul ar putea scurta timpul de acomodare pentru că îl avem şi pe preparatorul Vino. Varianta tînărului antrenor român e foarte tentantă pentru că este la curent cu ceea ce se întîmplă în campionatul nostru, dar nu vreau să dau mai multe detalii", a mărturisit Iancu.



A dus Fiorentina în A

Alberto Cavasin are CV impresionant, dar de numele său se leagă nu doar promovări glorioase, ci şi retrogradări. Perioada cea mai importantă a trăit-o la Lecce, între '99-2002, în primul an reuşind să termine pe locul 11. A urmat experienţa Fiorentina, care în 2002 se afla în Serie C2 (liga a 4-a), cu care, reuşind să cîştige campionatul, a promovat direct în Serie B, graţie "cazului Catania'', decizie a Federaţiei care a fost contestată îndelung de alte cluburi. A urmat apoi un loc 6 în Serie B pentru Cavasin, care a dus Fiorentina în play-off cu Perugia pentru promovarea în Liga I, revenind pe prima scenă fotbalistică din Italia.





Alte ştiri pe scurt :



Cade transferul lui Maxim

Directorul executiv al lui Poli, Gheorghe Chivorchian, a dezvăluit că înţelegerea cu fundaşul stînga Florin Maxim e în pericol de a nu se mai perfecta. "Nu mai pleacă nimeni şi probabil nici nu mai vine nimeni. Nici chiar Maxim. De ce? În condiţiile în care una discutăm, iar apoi apare cu alte şi alte pretenţii noi, e foarte posibil să nu mai ajungem la nici o înţelegere. Dacă noi îi arătăm respect, pretindem să şi primim din partea lui acelaşi respect", a explicat Chivorchian.



Plus pentru Romeu

Poli este în tratative avansate pentru aducerea mijlocaşului brazilian Romeu, transfer anunţat în exclusivitate de GSP. "El are oferta primită de la noi şi, avînd în vedere că ar veni liber de contract, acea ofertă a fost majorată. Un fotbalist care, la 23 de ani, are peste 100 de meciuri în Liga 1 din Brazilia nu mai are nevoie de multe prezentări. El e un mijlocaş defensiv, iar la creaţie nu avem nevoie de nimeni, pentru că va reveni Vrsic", a declarat Iancu.



Unde-s banii?

Deşi patronul Timişoarei a declarat în urmă cu o săptămînă că le-a virat jucătorilor banii pe luna octombrie, rămînînd să mai achite restanţele salariale pe luna noiembrie, jucătorii susţin că nu le-a intrat pe carduri nici un leu. În schimb, Iancu promite că pînă la 1 ianuarie fotbaliştii îşi vor primi chiar şi primele de joc. "Sînt mulţumit de cele 35 de puncte, de aceea am decis să le dau şi primele. Finalul de an îi va găsi cu banii în cont. A durat mai mult pentru că băncile nu au lucrat în perioada aceasta", a explicat ieri Iancu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.