Liga 1

Secretul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bogdan Stancu a dezlegat misterul evolutiilor excelente din acest inceput de sezon: Dan Petrescu

- Bogdan, te asteptai ca, dupa 9 etape, Unirea sa fie pe podium, cu 20 de puncte?
- Nu stiu daca ma asteptam, dar cu siguranta am sperat, altfel nu ar mai fi avut rost sa ne antrenam. Faptul ca echipa merge bine este o satisfactie pentru noi, toti cei care sintem aici, si speram sa o tinem asa pina la finalul campionatului.
- Esti si golgeterul echipei, cu 5 reusite.
- E doar rezultatul jocului bun facut de coechipierii mei. Ma bucura foarte mult ca am inscris des, asta e meseria mea, dar cel mai bine imi pare ca echipa are rezultate. Nu mi-am propus un numar anumit de goluri, insa vreau sa marchez la fiecare meci, daca se poate.
- Cum explici ca ai "explodat" o data cu venirea la Urziceni? La FC Arges nu ai reusit sa iesi in evidenta.
- Este si meritul domnului Dan Petrescu, care vorbeste foarte mult cu mine, imi da sfaturi si asta ma ajuta enorm. Faptul ca are incredere in mine ma responsabilizeaza si mai tare. Evolutia mea i se datoreaza dinsului in mare masura, pentru ca a reusit sa-mi exploateze cel mai bine calitatile.
- S-a vorbit despre o eventuala plecare a ta la Steaua. Ti-ai dori sa joci in Ghencea?
- Deocamdata sint la Urziceni si ma gindesc doar la mine, sa-mi fac bine treaba, sa marchez cit mai multe goluri si vom vedea ce va fi. Imi doresc sa am un sezon bun cu Unirea, dar si sa reusesc sa ma calific cu "nationala" de tineret la turneul final.
- Apropo de tineret, cum te-ai simtit cind ai marcat in fata a 40.000 de spectatori, la meciul din Anglia?
- A fost ceva fantastic, publicul din Anglia e unic. Am simtit o bucurie imensa cind am inscris din lovitura libera. E fantastic sa joci in fata atitor oameni, mi-as dori sa se intimple cit mai des.


De ce i se zice "Motanul"

Desi este vedeta lotului ialomitean, Bogdan Stancu iese foarte rar in prim-plan, fiind cel mai cuminte, la propriu, fotbalist al lui Dan Petrescu. Atitudinea sa rezervata este cauzata de un eveniment nefericit petrecut in 2003. Atunci, tatal sau a murit de cancer, iar Bogdan a suferit teribil, izolindu-se de aproape toata lumea. Din acest motiv, fostul sau antrenor de la Pitesti, Mihai Ianovschi, l-a poreclit "Motanul": "Sta ca un motan si toarce toata ziua".


"Stancu e un copil foarte talentat, dar care trebuie sa confirme. Daca va fi in continuare baiat serios, are toate sansele sa ajunga mare"

Mihai Stoica, presedinte Unirea Urziceni

CV / Bogdan Sorin Stancu
Nascut: 28.06.1987, la Pitesti
Debut in "A": 12.03.2006, Steaua - FC Arges 0-0
Meciuri / goluri in "A": 36/10
Meciuri / goluri in 2007/2008: 9 / 5
Media notelor din gsp: 6,77

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.