Liga 1

Colos din Honduras?

Articol de Cristina Negrilă, Răzvan Rotaru  —  sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Carlo Costly este aproape de a ajunge în Ghencea, jucătorul din America Centrală fiind tentat să accepte oferta roş-albaştrilor


Roş-albaştrii şi-ar putea întări ofensiva cu un atacant hondurian ce evoluează în campionatul Poloniei. Carlos Jair Costly Molina este titular în avanposturile echipei GSK Beltchatow şi ar fi dispus să accepte oferta roş-albaştrilor, scrie presa poloneză. Fotbalistul în vîrstă de 26 de ani este curtat de mai multe cluburi din America de Sud, dar acesta doreşte să rămînă în Europa. ;)

Impresarul jucătorului, spaniolul Carlos Pizzi, spune că fotbalistul şi-ar dori să ajungă la Steaua, dar aşteaptă ca oficialii din Ghencea să facă o propunere concretă. "Ştiu că jucătorul a fost propus la Steaua, dar în acest moment aşteptăm o decizie finală a conducătorilor de acolo. Carlo este interesat să vină în Ghencea, mai ales că a jucat împotriva Stelei şi ştie foarte multe despre această echipă care evoluează constant în Liga Campionilor", :) a spus Pizzi.

Acesta are dublă cetăţenie, honduriană şi mexicană, dar evoluează în naţionala Hondurasului. Costly ar urma să vină împrumut pînă în vară, iar în cazul în care doresc să-l păstreze definitiv, roş-albaştrii ar urma să plătească în jur de 700.000 de euro.


I-a dat două goluri Stelei!
În urmă cu un an şi jumătate, steliştii, antrenaţi la aceea vreme de Gică Hagi, au disputat un amical împotriva grupării poloneze GSK Belchatow (2-2), iar Costly a marcat de două ori în decurs de numai trei minute. Prima reuşită a fost printr-un lob superb peste Cernea, iar cea de-a doua după o acţiune personală în care a înşiratcîţiva jucători ai roş-albaştrilor şi a marcat la colţul lung.

 

Iată un supergol marcat de Carlo Costly în poarta Canadei




"Gigi Becali mi-a spus că pot să iau jucători la final de contract pe care să nu dea foarte mulţi bani"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

Familie de fotbalişti
Costly este născut într-o familie de sportivi, iar tatăl acestuia a fost fotbalist şi a evoluat pentru naţionala Hondurasului la CM din Spania din 1982. Imediat după  această competiţie, Anthony Costly s-a transferat în Spania, la Malaga.

De ce ar veni?
Costly doreşte să plece din Polonia şi din cauza suporterilor, care au avut la adresa fotbalistului în mai multe rînduri scandări rasiste! "Jucătorul este dispus să părăsească Polonia, dar acum să vedem dacă se va materializa vreuna dintre oferte", a spus impresarul jucătorului.


Carlos Costly
- are o înălţime de 1,90 m
- a evoluat la Platense (2006), GKS Belchatow (2007-prezent)
- pentru clubul polonez a marcat 13 goluri în 49 de meciuri
- are 20 de partide în "naţionala" statului Honduras, pentru care a înscris de 6 ori
- în acest sezon a jucat 12 meciuri şi a marcat două goluri


Cinci lucruri interesante despre Honduras

1. Are ieşire la Oceanul Pacific, Marea Caraibelor şi este vecină în America Centrală cu El Salvador şi Guatemala
2. Produsul Intern Brut pe cap de locuitor este 1.635 de dolari faţă de 7.697 de dolari în cazul României
3. Se întinde pe o suprafaţă de 112.492 kilometri pătraţi, avînd o populaţie de 7 milioane de locuitori
4. Dintre simbolurile naţionale se remarcă orhideea honduriană şi papagalul macao
5. După ce a făcut înconjurul lumii în anul 1502, Cristofor Columb s-a oprit în Honduras

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.