Liga Campionilor

Pacat de rosu!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chivu a facut cel mai bun joc la Inter, scrie presa italiana. Umarul i-a rezistat, dar a plecat la cabine mai devreme, pentru doua "galbene". Selectionerul Victor Piturca poate dormi linistit: capitanul Chivu va fi la Constanta pentru derbyul cu Olanda. Luxatia suferita in amicalul cu Germania este deja istorie. Umarul sting i-a rezistat foarte bine fundasului roman, care a revenit marti seara la Inter in meciul cu PSV (2-0).

Antrenorul Mancini a insistat sa-l aiba in teren pe Cristi, fortindu-i reintrarea, pentru ca nu avea solutii defensive din cauza accidentarilor si a suspendarilor. L-a titularizat in premiera si cel mai scump transfer "nerazzurro" al verii n-a dezamagit, atit cit a jucat. Insa doua faulturi de "galben", primul asupra lui Lazovici si celalalt la Culina, l-au eliminat din lupta in minutul 65.

Chiar i-a impresionat pe italieni. "Pocainta rosie", l-a numit "Gazzetta dello Sport", care a vazut "cel mai bun meci al romanului la Inter. Pentru mai mult de o ora a uitat ca are umarul in convalescenta, facindu-si meseria cu arta, calm si experienta. Pacat de eliminare. Un cadou facut olandezilor care a complicat viata lui Inter in repriza secunda". "Il Giornale" a completat: "Chivu a jucat foarte bine, dar a facut apoi a nu stiu cita prostie, incasind doua avertismente".

"Corriere dello Sport" il critica (nota 5): "S-a lasat eliminat naiv pentru un fault la mijlocul terenului, de evitat". Iar "Tuttosport" a fost mai acid: "Eliminarea nebuneasca era sa strice totul. Primele lui luni la Inter sint de cosmar. Are o singura consolare: poate doar sa faca mai bine".

Ghinion cu PSV

si cind juca la Ajax, Chivu a avut necazuri in jocurile cu PSV Eindhoven. In martie 2003, "lancierii" au pierdut (0-2) in deplasare, Cristi fiind eliminat tot pentru doua "galbene". Putin mai inainte, pe 15 decembrie 2002, Chivu a iesit accidentat in minutul 8 si "lancierii" au cedat la Amsterdam (2-4). Fundasul roman a mai incasat un cartonas rosu la Ajax si in grupele Ligii, la o partida cu Lyon. El a fost eliminat in minutul 62 pentru un fault comis asupra lui Vairelles, ce scapase singur spre poarta. Atunci Ajax, ramasa in zece, a mai inscris o data si a invins cu 2-0.

Aparat de echipa
Daca dupa accidentarea la umar a fost atacat de presedinte si de antrenor, acum Chivu are parte de circumstante atenuante. "Imi pare rau pentru eliminarea lui Cristian. Mai ales ca el venea dupa o perioada lunga de indisponibilitate si a jucat excelent cu PSV", i-a luat apararea capitanul Javier Zanetti. si tehnicianul Mancini i-a gasit scuze romanului si a criticat prestatia grecului Vassaras: "A dat primul cartonas olandezilor abia in final". Iar Chivu explica: "Arbitrul a exagerat, grabindu-se cu primul
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.