Altele

Visează la titlu

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 12 ianuarie 2009

Steaua a bătut de două ori Dinamo şi s-a apropiat la doar două puncte de campioana CSM Oradea


De trei ani nu a mai cîştigat Steaua Bucureşti titlul naţional. CSM Oradea a dominat poloul românesc, cîştigînd ultimele două trofee, dar e ameninţată din nou de formaţia din Ghencea. Trecerea lui Vlad Hagiu pe banca Stelei a revitalizat echipa militară, care visează acum din nou la primul loc. ;)

Steaua şi-a măsurat sîmbătă şi ieri forţele cu marea rivală, Dinamo, în etapa a treia a returului. Dinamo, vicecampioana ultimelor două ediţii, nu a făcut însă faţă steliştilor. Mult mai ambiţioşi, "militarii" i-au băgat la apă pe alb-roşii în ambele partide. Sîmbătă, Steaua a cîştigat cu 11-10, iar ieri a făcut-o şi mai clar: 9-7.

Susţinută din tribune de Cristian Borcea, preşedintele executiv al echipei de fotbal, de Marcel Popescu, preşedintele CS Dinamo, dar şi de Cristian David, fostul ministru de interne, Dinamo a condus o singură dată, în prima repriză, cu 2-1. În rest, steliştii au controlat meciul de la un capăt la altul, mizînd pe oamenii de lot naţional George Georgescu, Andrei Buşilă, Tiberiu Negrean, Florin Muşat, dar şi pe surprinzătorul goal-keeper Mihai Drăguşin, eroul ambelor dispute. :O

Steaua are 42 de puncte în clasament, apropiindu-se la doar două lungimi de CSM Oradea. Dinamo a pierdut, se pare, lupta, rămînînd cu 39 de puncte.


Cu selecţionerul în tribună
Partida a doua, de ieri, dintre Steaua şi Dinamo a fost urmărită la bazinul Floreasca şi de antrenorul "naţionalei" României, ungurul Istvan Kovacs, dar şi de secundul acestuia, Ladislau Balanov. "Am văzut un meci de luptă, mi-a plăcut angajamentul jucătorilor, dar nu fac nici o remarcă. Sîntem încă la stadiul de căutare, urmărim toţi jucătorii şi vom chema un lot numeros, ca să refacem echipa naţională", a declarat Kovacs. Acesta a spus că Steaua şi Oradea se vor bate pentru titlul naţional. "Dinamo nu e în formă la ora actuală şi lupta se pare că se va da doar în doi", a încheiat Istvan Kovacs.

Se reunesc pe 14 ianuarie
Istvan Kovacs va face cunoştinţă cu jucătorii naţionalei pe 14 ianuarie, la Oradea, acolo unde va avea loc primul stagiu de pregătire al României. "Stăm cîteva zile la Oradea, după care plecăm la Budapesta. Pe 19 ianuarie jucăm două meciuri de pregătire cu Ungaria, iar pe 21 avem meci cu Italia, la Sori, în Liga Mondială", a dezvăluit secundul Ladislau Balanov programul "naţioanalei"

De tot rîsul
Bucureştiul e singura capitală din Uniunea Europeană fără un bazin de polo adevărat. La meciul de ieri, ungurul Istvan Kovacs, selecţionerul României, a spus că nu înţelege cum România nu poate construi un bazin de polo. "În Ungaria sînt foarte multe bazine şi de aceea poloul are de cîştigat. Cu toate acestea, România are rezultate bune la echipa naţională", a comentat Kovacs. Ungurul a izbucnit în rîs ieri, :D cînd a văzut că tabela de la Floreasca s-a defectat de trei ori pe parcursul meciului, în ultimele două minute cronometrul fiind ţinut manual, de la masa oficială!

"Mă bucur enorm pentru aceste victorii. Steaua se va lupta la titlu, acesta e obiectivul nostru"
Vlad Hagiu, antrenor Steaua

"Dinamo trebuie să cîştige ambele meciuri cu Oradea, etapa viitoare, pentru a mai spera la titlu"
Alexandru Matei, jucător Dinamo


Rezultate:

Superliga Naţională, etapa a 9-a:
Sportul Studenţesc-Crişul Oradea 19-10 şi 17-8; CSM Oradea-Rapid Bucureşti 14-8 şi 21-7; Steaua Bucureşti-Dinamo Bucureşti 11-10 şi 9-7.
Clasament: 1. CSM Oradea 44p, 2. Steaua Bucureşti 42p, 3. Dinamo Bucureşti 39p.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.