Handbal

Semne bune

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Naţionala" masculină a evoluat curajos ieri în faţa campioanei europene


Ultimul meci din turneul de pregătire din Danemarca, împotriva ţării gazdă, ultimul meci înaintea debutului la Campionatul Mondial din Croaţia. Un test important trecut mai mult decît onorabil de handbaliştii lui Aihan Omer, graţie unei apărări incisive şi a unui spirit de echipă remarcabil.

Am condus pînă în minutul 20 al primei reprize, chiar şi cu două goluri, Ghionea lovind sec din extremă şi pe contraatac, iar Iacob ori Pîrîianu finalizînd scheme care au derutat defensiva daneză. :o Un Ulrik Wilbek furios şi-a chemat elevii la ordine şi campioana Europei a trecut la cîrmă, întîi timid, cu un gol, iar la finalul părţii întîi cu două, 15-13.

Puţinele momente în care apărarea română, una de o mobilitate şi agresivitate excelente, a ezitat şi-au spus cuvîntul. La startul jumătăţii secunde nordicii şi-au construit un avans de 5 goluri. Românii au arătat însă că ştiu să lupte. Pîrîianu s-a bătut ca un leu pe semicerc, Nicolae a prins două aruncări tari de pe inter stînga, iar Ghionea nu a iertat de la 7 metri. Ne-am apropiat la un gol, 25-26 (minutul 51), dar imediat danezii au apăsat iar. În final a fost 32-29 pentru campioana continentală, la capătul unui meci consistent făcut de echipa României.


DANEMARCA    32 (15)
Mogensen 5, Christiansen 5, Noddesbo 4, Nielsen 4, J. Jensen 3, L. Hansen 3, Knudsen 2, M. Hansen 2, Lindberg 2, Boesen 1, K. Jorgensen 1

ROMÂNIA    29 (13)
Pîrîianu 7, Ghionea 7, Petrea 4, Stavrositu 3, Iacob 3, Toma 2, Nicolae 2, Rohozneanu 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.