Handbal

Faţă în faţă cu extratereştrii

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 17 ianuarie 2009

România debutează azi la Mondiale contra campioanei olimpice Franţa, principala favorită la cîştigarea titlului

De patru ori campioană mondială în trecut, România a lipsit de la marile competiţii în ultimii 14 ani! A reuşit, în sfîrşit, anul trecut, să se califice la turneul final din Croaţia, după ce a trecut în dubla manşă de Muntenegru.

Acum, trupa lui Aihan Omer e gata să dea piept cu elita. Nu are timp de acomodare. Primul adversar va fi şi cel mai putenic. Reprezentativa Franţei, campioana olimpică de la Beijing, vine în Croaţia cu toate vedetele sale de 24 de karate. Tehnicianul Claude Onesta se va baza pe Thierru Omeyer, considerat cel mai bun portar din lume, pe Nikola Karabatici, jucătorul momentului în handbalul mondial, dar şi pe Jerome Fernandez, Didier Dinart, Daniel Narcisse sau Michael Guigou. :S

"Ne vom bate cu Franţa, nu ne dăm la o parte, dar şansele pentru un rezultat bun sînt minime. Oricum, vrem să nu ne facem de rîs"
, a declarat interul Sandu Iacob. Favoriţi la cîştigarea titlului mondial, francezii nu ne privesc de sus. "Românii sînt periculoşi. E meciul de debut şi e foarte important pentru noi. Sînt convins că va fi o partidă dificilă", a declarat Omeyer, portarul nemţilor de la Kiel. Acesta şi-a adus aminte că în 1999 a debutat în "naţionala" Franţei chiar în faţa României. "Nu mă gîndeam atunci că voi cîştiga între timp titlul european şi olimpic şi voi deveni titular. Acum e însă mai greu pentru că toţi vor juca împotriva noastră concentraţi la maximum. Cine nu vrea să bată Franţa?", :D a adăugat Omeyer.

Palinca lui Toacsen
Sorin Toacsen, antrenorul cu portarii în "naţionala" României, e singurul din delegaţia României care a mai participat la un Campionat Mondial. Cel mai bun portar în Franţa, în 2003, Toacsen a cîştigat de patru ori titlul cu Montpellier. Ieri, la Osijek, el s-a întîlnit cu foştii săi coechipieri şi prieteni. Daouda Karabue, Didier Dinart, Nikola Karabatici. "Sorin e un om senzaţional. Întotdeauna cînd spun România îmi aduc aminte de el şi de palinca pe care o aducea în Franţa", a declarat rîzînd goalkeeperul Karabue.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.