Liga 1

Cred în Pele

Articol de Adrian Bucur  —  sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Gabi Balint are susţinerea totală a fostelor glorii ale Timişoarei

Emerich Dembrovschi şi Johnny Regep au făcut istorie în tricoul lui Poli. La curent cu ultimele schimbări la Timişoara, cei doi aprobă în totalitate decizia lui Marian Iancu de a-l instala pe banca tehnică pe Gabi Balint. "Încrederea în Balint e totală. Nimeni nu s-a născut cu experienţă de antrenor. Balint are marele merit că nu a fost băgător în seamă şi şi-a aşteptat rîndul. A promovat Sportul, deci rezultate are. Chiar l-am urmărit la cîteva antrenamente şi m-a impresionat. E un profesionist", a explicat fostul mijlocaş al Timişoarei, Emerich Dembrovschi.

Fostul atacant, Johnny Regep, e şi mai convins că Pele e soluţia ideală pentru Poli. "Poate părea aberant, dar eu sînt convins că Balint făcea munca mai grea şi cînd era secundul lui Hagi. Acum lucrurile stau diferit, Balint are toate prerogativele, iar puterea de decizie e în mîinile lui. Lucrurile se vor schimba mult. Mi se pare o schimbare binevenită sosirea lui Gabi Balint", a declarat Regep. "Credeţi că Iancu e prost? A avut dreptate şi cu Balint, ca şi cu aducerea lui Maxim. Iancu ştie mult fotbal. Credeţi că într-un an întreg nu a observat că Milhazes nu a devenit niciodată extremă, să arunce şi el o minge bună atacanţilor? Iancu se pricepe, deoarece pe acel post a jucat şi el în tinereţe!", a completat Regep, jucător în anii '60 la echipa din Banat.

Pro şi contra noului sistem
Dacă asupra investirii lui Balint în funcţia de antrenor al Timişoarei, Regep şi Dembrovschi se pun de acord că e o decizie bună, cei doi au păreri diferite despre noul sistem, dorit de Pele la Poli, 4-3-3. "Sistemul propus de Balint sună bine, dar trebuie să ai şi jucătorii potriviţi pentru asta. Oricum trebuie să jucăm ofensiv", a declarat Dembo, contrazis însă de Regep: "Un sistem 4-3-3 rigid e depăşit, iar Balint cred că ştie asta". ;)

Uhrin, desfiinţat
Johnny Regep nu a ratat momentul de a-l înţepa pe fostul antrenor, Dusan Uhrin jr, căruia îi reproşează că nu a învăţat limba română. "Uhrin nu mai avea ce să facă la Timişoara. Atinsese maximul ca antrenor şi nici măcar nu a fost capabil să înveţe româneşte. :X Mai bine că s-a dus la Cluj. E mai aproape de ţara lui şi va învăţa şi limba maghiară. :O Nici măcat în Cehia nu mai era acceptat", a sunat declaraţia-şoc a fostei glorii bănăţene.

Herea în stand-by
Negocierile pentru transferul lui Ovidiu Herea la Poli trenează, în ciuda optimismului manifestat de agentul jucătorului. "Eu zic că şansele sînt mari să se rezolve, s-au făcut progrese, rămîne să vedem ce facem cu suma aceea pentru Progresul", susţine Ana Maria Prodan, contrazisă însă de şefii celor două cluburi. "Sînt poveşti, din punctul nostru de vedere", susţine Grigore Sichitiu, preşedintele Rapidului. "Lucrurile nu sînt în mişcare, nu negociez pentru Herea, pentru că n-am cu cine. Dacă Ana Maria a zis că sînt progrese, înseamnă că ştie mai multe decît mine", a spus şi patronul bănăţenilor, Marian Iancu.

Pele mulţumit de pregătiri

Gabi Balint e satisfăcut de cum se prezintă elevii săi în primele zile de cantonament în Antalya. "Jucătorii acuză o uşoară oboseală şi ceva dureri musculare, însă e absolut normal să fie aşa în acest moment al pregătirilor", ;) a declarat antrenorul bănăţenilor, care şi ieri a comandat în Turcia tot trei antrenamente. Altfel, Rusici, Abiodun şi Parks s-au antrenat normal ieri, iar Borbely a continuat să se pregătească singur, la sala de forţă.

Mai uşor cu Balint
Jucătorii se bucură că antrenamentele cu Gabi Balint nu sînt atît de solicitante ca cele cu fostul antrenor, Dusan Uhrin jr. :) "Faţă de cele făcute de Uhrin, sînt mult mai uşoare. Avem voie mai mult cu mingea", a declarat Artiom Karamian, completat de Alexa: "Sînt doar aparent mai uşoare, antrenamentele cu Balint sînt mai plăcute, dar mai lungi". În schimb, Balint nu crede că îşi menajează elevii: "Nu cred că fac antrenamente mai uşoare, doar că eu îi mai păcălesc, introducînd din cînd în cînd şi mingea".

Taborda îşi aşteaptă rîndul
Pedro Taborda, goalkeeperul timişorenilor, visează cu ochii deschişi la cucerirea eventului. "Muncim cu toţii pentru o provocare ce înseamnă cucerirea campionatului şi a Cupei României. Îmi aştept şansa de a juca, mă antrenez din greu în fiecare zi. E un stagiu dificil, dar e normal, pentru că trecem printr-o perioadă de acumulări fizice şi mai e mult timp pînă la începerea campionatului. Trebuie să fim în formă în prima etapă a returului", a declarat portarul lusitan, citat de site-ul oficial al clubului bănăţean.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.