Ciclism

Se redeschide dosarul Puerto

ivan basso, liquigas, operacion puerto, dopaj, kelme

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Justiţia spaniolă va redeschide dosarul Operacion Puerto, caz de dopaj sangvin, susţine cotidianul spaniol El Pais. Un tribunal provincial din Madrid a decis că există indicii legate de "o infracţiune împotriva sănătăţii publice", ce merită o nouă examinare. Această afacere a zguduit lumea ciclismului, afectînd numeroşi rutieri cunoscuţi, precum Jan Ullrich sau Ivan Basso. Doctorul Fuentes, fost medic al echipei de ciclism Kelme, se presupune a se afla în centrul acestei vaste reţele de dopaj sangvin.

 

Cazul a fost închis cu doi ani şi jumătate în urmă şi, în ciuda presiunilor făcute de Uniunea Ciclistă Internaţională, judecătorul Antonio Serrano a refuzat cu încăpăţînare să redeschidă dosarul.

Raidurile din vara lui 2006 au dezvăluit o adevărata uzină a dopingului în ciclismul profesionist, şi nu numai, acasă la doctorul spaniol Eufemiano Fuentes. Peste două sute de pungi de sînge tratat au fost găsite într-un apartament aparţinînd odiosului doctor, dar Fuentes nu a fost arestat, deoarece asistarea sportivilor în cazuri de dopaj nu era pe vremea aceea un delict.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.