Liga 1

Karamian în oglindă

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Artiom şi Arman Karamian au acceptat să ofere un bi-interviu, răspunzînd pe rînd la aceeaşi întrebare. "Timişoara se va lupta pentru titlu", au fost de acord cei doi

SENS

- Cine va cîştiga campionatul în 2009?
- (Artiom) Sperăm să fim noi aceia. Ne vom bate cu Dinamo, Urziceni, Steaua şi CFR. Nu va fi deloc uşor, însă trebuie să-i facem fericiţi pe suporterii noşti. Şi Cupa e un obiectiv pentru Poli.
- (Arman) Vrem şi Cupa şi campionatul. Avem şanse în ambele competiţii. Muncim aici, în Turcia, tocmai pentru a putea face faţă în retur. Steaua, Dinamo şi CFR sînt contracandidatele noastre.

- Ce jucător ai transfera la Poli dacă ai fi antrenorul acestei echipe?

- (Artiom) Eu sînt fotbalist şi nu antrenor. Oricum, aş aduce un fotbalist de valoare, fiindcă Poli e un nume în fotbalul românesc.
- (Arman) Aţi putea să-mi puneţi această întrebare peste 5-6 ani. Cine ştie, atunci poate voi antrena împreună cu fratele meu.

- Ce lucruri nu i-ai împrumuta sub nici o formă fratelui tău?

- (Artiom) Nu pot concepe acest lucru: să am ceva şi să nu-i dau fratelui meu. Fac orice pentru el.
- (Arman) De mici am împărţit totul în mod egal. Şi acum sîntem la fel. Nu ascundem nimic unul faţă de celălalt.

- Care e copia şi care originalul?

- (Artiom) Amîndoi sîntem originali. Copia o foloseam numai cînd ne ţineam de glume şi şmecherii cu fetele.
- (Arman) Răspunsul meu l-a dat deja Artiom. Oricum, sînt mai mare cu 5 minute decît el.

CONTRASENS

- Care e cel mai bun jucător din lume?
- (Artiom) Cristiano Ronaldo e probabil cel mai bun în acest moment, dar mie îmi place Rivaldo, un stîngaci ca şi mine, un fotbalist unic.
- (Arman) Andrey Shevcenko. Îmi place stilul lui. Am şi jucat împotriva ucraineanului.
- Care e culoarea voastră preferată?
- (Artiom) Culorile. Alb şi verde. Albul pentru că reprezintă puritatea şi un drum curat în viaţă şi în faţa lui Dumnezeu. Verde e terenul de fotbal.
- (Arman) Verde şi violet. Verde e gazonul, iar violetul culoarea sfîntă pentru Timişoara.

- Cu ce arbitru n-ai dori să iei masa?

- (Artiom) Cu niciunul. Eu iau masa cu prietenii mei, nu cu arbitrii. Cu arbitrii iau masa cei din conducere. :D
- (Arman) N-am probleme cu ei. Sînt şi ei oameni. În afara stadionului aş accepta fără probleme anturajul lor.

- Un gol de senzaţie sau o pasă pe măsură?

- (Artiom) Sincer, prefer oricînd o pasă frumoasă pentru prietenii mei din atac. Am dat cîteva în retur, sper să reuşesc şi în 2009. Îmi place mai mult să ofer ultima pasă. Sigur, n-aş refuza nici golul.
- (Arman) Sînt atacant şi trebuie să marchez. Nici nu contează cum, de la 2 metri sau de la 30 de metri de poartă. Important e să marchez şi să cîştige echipa.

- Cum ar fi săptămîna de dinaintea unui meci în care aţi fi adversari?

- (Artiom) Cu siguranţă n-am mai vorbi deloc cu două zile înainte de meci. Ar fi mai bine să nu ţinem legătura. Pînă la urmă sîntem profesionişti. Mi-aş dori să cîştig, asta e clar. Aşa gîndesc tot timpul. Într-un meci direct, într-o finală, Arman ar fi pe locul 2, nu?
- (Arman) Dumnezeu nu vrea să jucăm unul împotriva celuilalt. În trecut, el juca la Rapid şi eu la Braşov şi apoi la Piatra Neamţ. La Braşov, Artiom n-a jucat fiindcă era suspendat pentru cumul de galbene. La Piatra Neamţ nu a mai avut loc duelul fiindcă eu aveam probleme cu viza şi a trebuit să plec în Armenia.

- Care ar fi cel mai nefericit eveniment de care aţi putea avea parte în 2009?

- (Artiom) Să nu cîştigăm nici un trofeu pentru Poli şi Timişoara. Ar fi groaznic. Dar nu cred că se va întîmpla asta. Avem o echipă destul de bună şi un antrenor care ne poate duce spre succes.
- (Arman) Cel mai urît ar fi ca fotbalul să ne despartă din nou. A fost suficient să fim doi ani şi jumătate la echipe diferite. Sper să jucăm pînă la finalul carierei la aceeaşi echipă.

"M-am apucat de fotbal fiindcă aveam stadionul chiar lîngă blocul în care locuiam. Am prins un antrenor bun, care m-a sfătuit să mă ţin departe de femei şi băutură. Aşa am reuşit"
Artiom Karamian, mijlocaş stînga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.